Kinőtte magát a szalontai ökölvívás

2017. július 04., 14:51

Még Belgiumból is várnak sportolókat Nagyszalontára, ahol szerdán Erdei „Madár” Zsolt nyitja meg az ökölvívók Bihar Kupája versenyét.

Mintegy száz ökölvívót várnak a héten Nagyszalontára, hogy ringbe szálljanak Bihar Kupájáért. A szerdától péntekig tartó tornán minden korosztályban szerveznek mérkőzéseket, mind a férfi, mind a női sportolók számára.

„Nagyszabású verseny lesz, és

az, hogy olyan kaliberű világbajnok, mint Madár, eljön megnyitni a viadalt, nagyon jó jel a helyi boksz számára”

– mondta a Krónikának Sebastian Silaghi főszervező, a helyi Basti Box Sportklub menedzsere és edzője.

Tájékoztatása alapján ugyanis Erdei „Madár” Zsolt, a magyar sportági szövetség elnöke is jelen lesz a szerdai megnyitón, hogy másnaptól klubjának, a Madárfészeknek a sportolói is kötelek közé lépjenek a szalontai strandon felállítandó ringben.

Partnerségben állunk a Madárfészekkel, amely ingyenes edzésekkel támogat minket.

Remek, hogy egy ilyen nagy bajnok eljön és önkéntesen bemutatókat tart a gyermekeknek” – ecsetelte. Emlékeztetett arra, hogy ők maguk is mind önkéntes alapon, ingyenesen szervezik Szalontán a bokszoktatást, és meglátása szerint már most fejlődés tapasztalható a sportolóiknál, akik mind a hazai, mind a külföldi versenyekről rendre érmekkel tértek haza. „Ez jó jel a helyi sportág jövője számára” – vallja Silaghi.

Bihar Kupáján tizenöt sportolóval képviseltetik magukat, de mellettük a Steaua, a Botoșani, a Temesvár, a Kudzsir és a Gyergyószentmiklós sportegyesületei is jelezték nevezési szándékukat. „A gyergyóiakkal nagyon jó az együttműködésünk. Mi is rendszeresen részt veszünk a Gyilkos-tó Kupán” – tette hozzá Silaghi. 

Magyarországról vecsésiek, debreceniek, törökszentmiklósiak, balmazújvárosiak, békéscsabaiak és gyulaiak érkeznek majd, de még Belgiumból is várnak sportolókat Brüsszel környékéről. „Lám, még az Európai Unióba is eljutott a hírünk. Persze most viccelek, de szerintem az egészen kiváló, hogy egykori neves sportolók is megtisztelnek a jelenlétükkel” – fogalmazott a klubmenedzser. Tájékoztatása szerint a mérkőzéseket csütörtökön és pénteken 21 órától rendezik kivilágított küzdőtéren, ahová már többen is jelezték, hogy kilátogatnak szurkolni a résztvevőknek. Rossz idő esetén a művelődési házba költöztetik a versenyt.