A korrupció ellen tüntettek Bukarestben és Szebenben

Hírösszefoglaló 2017. július 03., 11:14

A korrupció ellen tüntetett körülbelül ezer személy Bukarestben vasárnap este. Az Együtt mentjük meg az országot a korruptaktól elnevezésű felvonulás a Victoriei téren kezdődött és a Francofoniei terén ért véget.

Tüntetés Nagyszebenben

A kitartó esőben felvonuló tüntetők az Agerpres szerint olyan jelszavakat skandáltak, mint

PSD-PNL, ugyanaz a marhaság”, „Dragnea, ne feledd, Románia nem akar téged”, „Tolvajok”, „Nem akarunk tolvaj nemzet lenni”, „Gyertek, mentsük meg Romániát”.

A megmozdulás résztvevői a parlament épülete és az alkotmánybíróság székháza előtt is elvonultak, miután az Universităţii téren letérdelve adóztak a forradalmárok emlékének.

A tiltakozók aláírásokat gyűjtöttek Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea menesztése érdekében, állításuk szerint már 6000 személy adta nevét és kézjegyét az indítványhoz. A tüntetés 22.30 körül ért véget.

Nagyszebenben is felvonult vasárnap este mintegy száz tüntető, hogy kifejezze nemtetszését a kormányzó pártokkal szemben. A résztvevők a Szociáldemokrata Pártot és a Liberálisok és Demokraták Szövetségét, valamint a kormányt és a parlamentet bíráló jelszavakat skandáltak.