Még mindig küzdenek a tűzzel Baloteşti-en

Hírösszefoglaló 2017. június 28., 10:48

Egész éjjel oltották a tüzet Baloteşti-en, miután kedden délután kigyulladt egy bútorlerakat. A lángok később átterjedtek egy közelben lévő lerakatra is, ahol műanyagot, faanyagokat és nyomás alatt lévő tartályokat tároltak.

Fotó: Libertatea

A lángok mintegy 7.000 négyzetméteres területet érintettek. A helyszínre tíz tűzoltóautó érkezett és a katasztrófavédelem mobil laborja is kitelepült. Azt figyelték mennyi káros anyag kerül a levegőbe, ugyanis sűrű füst terjengett a raktárak körül. A raktáraktól 400-500 méterre már lakóházak találhatóak, de senkit nem kellett kilakoltatni a füst miatt.

Az egyik raktár épülete teljesen beomlott, a másik lerakatban sorozatos robbanások voltak a lángok közt maradt magas nyomású tartályok miatt.

A katasztrófavédelmi egységek egész éjjel próbálták eloltani a tüzet, azonban továbbra is vannak tűzfészkek, amelyeket nem sikerült eloltaniuk, tájékoztatta az Agerprest Daniel Vasile, a Bukarest-Ilfov katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

A szóvivő szerint a beomlott tetőszerkezet egyes darabjai még szerdán reggel is izzanak, a víz nehezen jut be a tűzfészek aljára.

A katasztrófavédelmisek szerdán reggel nyolc tűzoltóautóval próbálják teljesen eloltani a tüzet.

Raed Arafat, a belügyminisztérium államtitkára a hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy senki nem sérült meg a tűzvészben.