Modern kaland vár Torockón: csütörtökön kezdődik a Double Rise

Bede Laura 2017. június 28., 08:31

Újdonságokkal várja a résztvevőket Erdély első összművészeti fesztiválja, a Double Rise, amelyet második alkalommal szerveznek meg a Fehér megyei Torockón.

Fotó: Kiss Gábor

Már csak egyet kell aludjanak a „napfelkelők”, és részt vehetnek a csütörtökön kezdődő, második alkalommal rendezendő Double Rise fesztiválon.

A Fehér megyei Torockón szervezett négynapos rendezvény

17 helyszínen, több mint 100 programmal várja a kikapcsolódásra vágyó fiatalokat és családokat.

A szervezők az igazán türelmetlen fesztiválozóknak már szerda este ingyenes beköltözős bulival készülnek 21 órától a Napozóban. A helyszín Kolozsvárról menetrend szerinti buszjáratokkal közelíthető meg, mely tordai állomásán a más városokból érkezőket is elszállítja Torockóra.

Kolozsvárról az indulás a Horia Demian Sportcsarnoktól, Tordáról az Autogarasens Vest megállóból, s Torockóról pedig a falu Torda felőli végében kijelölt buszmegállóból szállítja haza a látogatókat. A menetrend elérhető a rendezvény közösségi oldalán és honlapján. A jegyek ára Kolozsvárról 20, míg Tordáról 10 lej, a felszállás érkezési sorrendben történik.

Mivel a szervezők a teljes autóforgalmat nem zárhatják le, a zavartalan szórakozás érdekében szeretnék minél inkább forgalommentesíteni a falut, ezért az autóval érkezőket arra kérik, hogy használják a fesztivál parkolóját, amelyet megjelöltek a rendezvény térképén. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a rossz helyen parkoló autók fotóiból a Double Rise Facebook-oldalán „szégyenalbum” készül.

A rendezvény ezúttal készpénzmentes lesz,

a fesztivál területén árusított ételeket és italokat tokenekkel lehet megvásárolni, melyeket a token-árusítópontoknál lehet beváltani. A helyszínre bankautomatát is szerelnek, melyet az OTP Bank biztosít. A tavalyi hiányosságot pótolva és a fesztiválozók kérésének eleget téve idén dohánytermékek vásárlására is lehetőség nyílik, valamint a Telekom telefonos szolgáltató jelerősítő toronnyal érkezik Torockóra.

A rendezvénysorozaton fellép többek között a Quimby, a Csík zenekar, de felejthetetlen koncertélményt nyújt majd ByAlex és a Slepp, a Ladánybene27, a Palma Hills, a ParnoGraszt, a Buda Folk Band vagy Szalonna és bandája, valamint sok év után a Kistehén a Double Rise-on tér vissza a fesztiválkörforgásba.

Jegyeket és bérleteket csütörtök reggel 9-ig kedvezményesen lehet vásárolni a www.doublerise.ro honlapon 179, illetve 69 lejes áron. A helyszínen 209 lejért lehet bérletet vásárolni, 69 lejért napijegyet, illetve 39 lejért kempingbelépőt. A négynapos fesztiválbérlet nem tartalmazza a kempingjegyet. A napijegyekkel másnap déli 12 óráig lehet a fesztivál helyszíneire belépni. A rendezvény 10 év alatti gyermekek számára ingyenes.