Bukaresti celebek népszerűsítik Háromszéket

Bíró Blanka 2017. június 27., 22:53

Ismét bukaresti bloggerek, televíziós műsorvezetők, a román celebvilág közismert szereplői látogattak Háromszékre a napokban, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület meghívására.

Fotó: Kovászna Megyei Tanács

Az információs kiránduláson Erdővidék, Zalánpatak és Sepsiszentgyörgy nevezetességeivel ismerkedtek meg. A programban kézműves tevékenység, túrázás, kúrialátogatás szerepelt, valamint a résztvevők

betekintést nyertek a székely hagyományok és a jellegzetes gasztronómia világába

– tájékoztat az egyesület közleményében.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke úgy véli, a 2015-ben elindított népszerűsítő kampány eredményeit már érzékelik a helyi turisztikai vállalkozások, hiszen nőtt a külföldi kirándulók száma. A fővárosi vendégeknek bemutatták többek között a miklósvári Erdélyi élet múzeumát, a Kálnoky-kastélyt, valamint a walesi herceg zalánpataki házait.

Szabó István, a miklósvári Kálnoky Vendégház menedzsere szerint ez a kirándulás

jó lehetőség volt arra, hogy kapcsolatba lépjenek a bukaresti véleményformálókkal, megismerjék nézőpontjaikat,

és egyúttal Erdővidék turisztikai potenciáljáról is összetettebb képet alakíthattak ki. Andrei Nourescu blogger először járt Háromszéken, rácsodálkozott, hogy mennyire szép és érintetlen a térség. Beszámolójában kiemelte Zalánpatakot, a térséget a svájci dombokhoz hasonlítja, a miklósvári Kálnoky-katélyt, a benedekmezői lovas központot, és a bölöni fürdőt is ajánlja.

Az információs kiránduláson részt vett Luminiţa Malanca és Laura Antonov életmód bloggerek, Bianca Sterie szakújságíró, Liana Popa divatblogger, Simona Stănescu vlogger, Andrei Nourescu sportújságíró és blogger, Victor Kapra újságíró és blogger, Anca Serea műsorvezető, Adi Sina énekes, dalszerző, illetve Andreea Dociu színésznő, vlogger.