Orbán: azt akarjuk, hogy szállítsák ki Európából a migránsokat

Hírösszefoglaló 2017. június 27., 18:53

A tömeges integráció illúziója megbukott – jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő „Álljunk ki Magyarországért!" országjáró rendezvénysorozata keddi záróeseményén, Budapesten. A miniszterelnök elmondta: fájdalom, bármilyen jól is mutat papíron és a tankönyvekben&

Fotó: MTI

„Helyette párhuzamos társadalmak jönnek létre, növekvő bűnözéssel, romló közbiztonsággal, terrorveszéllyel és terrortámadásokkal" – szögezte le a kormányfő, emlékeztetve: Európa jövőjéről csak Európa dönthet. „Ezen az Európán pedig mi nem Brüsszelt és az európai vezetőket értjük, hanem az európai polgárok közösségét. Európa azonban leszokott arról, hogy megkérdezze az emberek véleményét" – mondta Orbán Viktor, utalva a magyar kormány ezzel ellentétes gyakorlatára.

A miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott, a multikulti „dugába dőlt", ennek árát most az összes európai uniós tagállammal, köztük Magyarországgal akarják megfizettetni. „A nyugati országokba oktalanul beengedett migránsokat most szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat, és nem engedték be őket a saját országukba, mint például Magyarország" – idézte Orbán Viktort az MTI.

A kormányfő közölte: Magyarország azt javasolja, hogy a migránsokat ne osszák szét Európán belül, hanem szállítsák ki őket Európából.

A Fidesz elnöki tisztségét betöltő miniszterelnök szerint két súlyos történelmi kérdés feszegeti ma Európa egységét. „Az első az illegális bevándorlás problémája, amelyet megalapozottan szoktunk újkori népvándorlásnak nevezni. A másik kérdés, hogy milyen jövő felé tartunk: Brüsszel Európája vagy a nemzetek Európája felé" – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: a tét komoly, ezért mindkét kérdésben óriási erők feszülnek egymásnak. A miniszterelnök leszögezte: egyetlen nemzetnek sem adhatják parancsba, hogy kikkel éljen együtt a saját országában, ez csak a nemzetek szuverén döntése lehet.

Orbán hangsúlyozta, szinte teljes konszenzus van Magyarországon abban, hogy a migrációs politikát és a gazdaság függetlenséget meg kell védeni a brüsszeli beavatkozástól. Leszögezte: mind a hat kérdésben elsöprő támogatást kapott az az álláspont, miszerint Brüsszelt meg kell állítani, mind a migránsválság, mind a „lopakodó központosítás" és jogelvonás ügyében. „Az emberek egyöntetűen kiálltak amellett, hogy a magyar gazdaságot érintő döntések itt szülessenek. Továbbra is mi döntsünk az adókról, energiaárakról, ne engedjük át ezeket a döntéseket" – mondta.

A kormányfő kijelentette: a magyarok nem akarnak illegális migránsokat befogadni, egy darabot se, átmenetileg se, sehogyan se. „Röviden összefoglalva a válaszadók gyakorlatilag teljes egyetértésben kimondták, a magyarok nem akarják Brüsszelnek átadni az irányítást. Nem akarnak több hatalmat, több hatáskört átadni, mint ami az eredeti megállapodásokban, a csatlakozási szerződésben le van fektetve" – mondta Orbán Viktor. A kormányfő ismét bírálta Soros Györgyöt, aki szerinte egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét, jövőjét veszélyezteti.

„Soros Györgynek a migráció jó üzlet, és még jobb lehetne, ha mi nem akadékoskodnánk. Magyarországra és személy szerint rám azért annyira dühös, mert mi a nagy tervének és nagy üzletének útjában állunk" – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta: Soros György meghirdette betelepítési programját, finanszírozza a migránsokat beszállító szervezeteket, valamint támogatja az NGO-k és az embercsempészek maffiahálozatát. „Ez már nem ideológia, ez már politika, ez már nemzetbiztonsági kérdés. S ha a magyarok, a magyar családok, Magyarország biztonságáról, mai és holnapi biztonságáról van szó, akkor nincsen pardon" – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: nem fogják hagyni, hogy Soros nevessen a végén.