Női kézi-vb: Románia a franciákat, Magyarország a címvédő norvégokat „húzta”

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. június 27., 15:56

Elkerülte ugyan egymást Románia és Magyarország a németországi női kézilabda-világbajnokság csoportkörének keddi sorsolásán, de azonos ágon szerepelnek majd a december elseje és 17. között rendezendő seregszemlén.

Az eddigi összes vb-n részt vevő, legutóbb bronzérmet ünneplő „piros-sárga-kék” csapatot a második kalapból húzták ki a trieri A csoportba, ahol a tavalyi Eb-bronzérmes Franciaország, továbbá Spanyolország, Szlovénia, Angola és Paraguay lesz az ellenfele.

A magyarok csak a negyedik kalapba voltak beosztva, ráadásul a sorsoláskor még kifogták azt a lengyel alakulatot is, amely az óceániai képviselő helyére kapott szabadkártyával vehet részt a vb-n. A beitigheim-bissingeni B hatos a címvédő Norvégiával, a legutóbbi vb-n negyedik Svédországgal, továbbá Csehországgal és Argentínával teljes, így

egyértelműen nehezebb útjuk lesz, mint a román csapatnak.

A csoportkör zárultával az A és B, illetve a C és D csoport legjobb négy helyezettje keresztbe játszik egymással a kieséses szakasz nyolcaddöntőjében (első helyezett a negyedikkel, második a harmadikkal).

A házigazda a legutóbbi ezüstérmes Hollandiával került össze a D csoportban, míg a dánok megkapták a vb-győztesek örökranglistáját vezető oroszokat, valamint a pánamerikai bajnok Brazíliát is.

A németországi vb csoportbeosztása

A csoport (Trier): Franciaország, ROMÁNIA, Spanyolország, Szlovénia, Angola, Paraguay.
B csoport (Bietigheim-Bissingen): Norvégia, Svédország, Csehország, MAGYARORSZÁG, Argentína, Lengyelország.
C csoport (Oldenburg): Dánia, Oroszország, Brazília, Montenegró, Japán, Tunézia.
D csoport (Lipcse): Hollandia, Németország, Szerbia, Dél-Korea, Kína, Kamerun.