Újrakezdés: nagy múltú futballcsapatok ünnepelnek feljutást a Liga 3-ba

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. június 25., 14:43

Négy nagy múltú labdarúgó-együttes tette meg az első lépést az élvonal felé vezető úton, mivel megnyerték a hétvégén zárult osztályozókat, és feljutottak a Liga 3-ba.

Az U szurkolótábora a hétvégi magyarláposi visszavágón Fotó: Facebook

Az élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések nézőszámait megszégyenítő érdeklődés közepette rendeztek hétvégén osztályozókat a harmadosztályba való feljutásért, hiszen olyan korábban csődbe ment, nagy múltú együttesek voltak érintettek, amelyek hírneve helyenként zsúfolásig megtöltötte a lelátókat.

A ranglétrán araszoló együtteseket egy évvel ezelőtt drukkereik mentették meg a pusztulástól, így nem véletlen, hogy most látványos koreográfiákkal és bajnoknak kijáró ünnepléssel üdvözölték az osztályváltást.

A következő szezonban ugyanis a Kolozsvári U, a Galaci Oțelul, a Ploiești-i Petrolul és a Konstancai Farul hagyományait őrző egyesületek is a Liga 3-ban szerepelhetnek,

miután megnyerték a megyei bajnokok közötti oda-visszavágós osztályozókat.

A Prahova megyeiek a hazai 2-2-es döntetlen ellenére 5-2-es összesítettel múlták felül a Tărtărești gárdáját, a Galac 2-0-ás győzelemmel fordított a hazai pályáján még 1-0-ra győztes Mircești ellen, míg a kolozsváriak és a konstancaiak nagyarányú kettős győzelemmel ejtették ki a Maroslápost (14-0), illetve a Tulceai Pescărușult ( 8-2).

Mellettük még feljutott többek között a Bihardiószeget felülmúló, Arad megyei Lippai Șoimii, a Tansádot legyőző, szilágysági Almásgalgó, valamint a hunyadi Petrillával szemben nyertes, Temes megyei Györöd.

A Kovászna megyeiek pedig egy hónap leforgása alatt két osztályváltót is ünnepelhettek, hiszen az élvonalba jutott Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK után most

a Kézdivásárhelyi SE is előrébb léphet,

miután az osztályozón 9-0-ás összesítettel legyőzte a Hargita megyei Maroshévízi Pro Mureșult.

Nem mondhatja viszont ugyanezt el a Marosoroszfalu, amely hiába dolgozta le idegenben az első meccsen felhalmozott kétgólos hátrányát, mert a Brassó megyei Vidombáki Viitorul 2-2-es döntetlen után feljutott a Liga 3-ba.