Rágyújtott az olajszállító mellett: több mint százan meghaltak Pakisztánban

Hírösszefoglaló 2017. június 25., 11:27

Felborult és kigyulladt egy olajszállító tartálykocsi Pakisztánban, az eset következtében legkevesebb 123-an meghaltak – közölték helyi hivatalos források.

A szerencsétlenség az ország keleti részén lévő Pandzsáb tartományban történt, a tartományi fővárostól, Lahortól mintegy 400 kilométerrel délnyugatra. Az MTI tájékoztatása szerint miután a kocsi felborult, helybéliek odaözönlöttek, hogy összegyűjtsék a tartályából kifolyó olajat.

A kocsi azonban kigyulladt – egy rendőr beszámolója szerint előbb egy robbanás történt –, ami a halálos áldozatokon túl legalább száz ember sebesülését okozta.

Beszámolók szerint a detonáció akkor történt, amikor az egyik helybeli rágyújtott egy cigarettára.

A sebesülteket különböző kórházakba szállították. Az egyik kórház igazgatója azt mondta: 31 sebesült állapota válságos. Az olajat összegyűjteni akaró helybéliek főleg motorkerékpárokon érkeztek a helyszínre – mondták szemtanúk. A rendőrség közlése szerint a tűzben megsemmisült 75 motorkerékpár és hat gépjármű, köztük egy rendőrségi személygépkocsi. A mentésben a hadsereg is részt vesz, katonák helikoptereken érkeztek a helyszínre.