Eladta tinédzser lányát egy román pár Spanyolországban

Krónika 2017. június 24., 11:35

A spanyol gárda letartóztatott egy házaspárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy furgonért és ötezer euróért eladták 14 éves kislányukat. Sajtóbeszámolók szerint a szülők románok.

A Hirado.hu szombati tájékoztatása szerint a botrányos cserére még áprilisban derült fény, amikor a szülők végre bejelentették, hogy „eltűnt” a lányuk. A civil gárda először kikérdezte a szemtanúkat, majd arra a következtetésre jutottak, hogy a 14 éves lányt saját szülei bocsátották áruba.

Ibériai sajtóhírek szerint a romániai származású gyermeket először csak Spanyolországban keresték, majd egész Európára kiterjesztették a kutatást.

Végül Szlovéniában találták meg a gyereket egy idősebb férfi társaságában, aki feltételezésük szerint a gyereket megvásárló ember fia.

A rendőrség szerint a lányt megvásárló férfi kifejezetten fiának vette meg a kislányt. A szülők csak akkor fordultak a rendőrséghez, mikor a vevő csúnyán átverte őket, és nem fizette ki nekik az ötezer eurót.

A kislány szüleit és a gyermekkel együtt utazó idősebb férfit emberkereskedelem vádjával letartóztatták, a férfinak kiskorúval szemben elkövetett szexuális bűncselekményért is felelnie kell.