Ludovic Orban hallani sem akar az RMDSZ követeléseiről

Hírösszefoglaló 2017. június 23., 16:49

Jelenleg a liberálisoknak nincs garanciájuk arra, hogy parlamenti többséget tudnának alkotni, ám ha az RMDSZ olyan feltételeket szab, mint Liviu Dragneának, azonnal véget vetnek a tárgyalásoknak – nyilatkozta pénteken Ludovic Orban, a PNL elnöke.

Fotó: PNL

„Komoly nehézségeink vannak egy parlamenti többség megalkotásával. Amúgy még ma sincs garancia, hogy többséget tudnánk alkotni. Ha az RMDSZ olyan feltételeket szab, mint Dragneának, akkor ebbe soha nem megyünk bele. Már az elején véget vetünk a tárgyalásoknak” – mondta Orban az Agerpres szerint egy sajtótájékoztatón.

{K1}

A PNL elnöke ismét hangsúlyozta, hogy pártja nem fog egy olyan kormányt megszavazni, amelynek részese lesz a Szociáldemokrata Párt (PSD).

Ludovic Orban azt mondta pénteken, hogy Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke

úgy tapad Dragneához, mint bélyeg a borítékhoz,

majd javasolta, hogy iratkozzon be a PSD-be, a „liberálisokat pedig hagyja átigazolni a PNL-be”.

„Látom, hogy az utóbbi időben úgy tapad Dragneához, mint bélyeg a borítékhoz, pontosan úgy, ahogy Pontához, amikor ő volt hatalmon a pártban. Azt javasolom Tăriceanu úrnak, hogy iratkozzon be egyenesen a PSD-be, és hagyja a liberálisokat átigazolni a PNL-be” – jelentette ki Iaşi-ban egy sajtótájékoztatón Ludovic Orban.