Erdély-szerte károkat okoz a vihar

Hírösszefoglaló 2017. június 23., 15:45

Több fa parkoló autókra dőlt pénteken a tomboló viharban Nagybányán – közölte a Máramaros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Fotó: Barabás Ákos

A felhőszakadással, heves széllökésekkel érkező vihar megrongálta egy tömbház tetőszerkezetét, faágakat szakított le, amelyek parkoló személygépkocsikra estek – írja a katasztrófavédelem közleményében, amelyet az Agerpres idézett.

Cătălin Cherecheş, Nagybánya polgármestere azt nyilatkozta, hogy csak anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.

A Szatmár megyei katasztrófavédelmiseknek hét alkalommal kellett közbelépniük, miután

a vihar fákat döntött ki és elektromos vezetékeket szakított le. 

A pénteki nap folyamán Nagykárolyban két esetben, Szamosdobon, Decebal településen két esetben, Józsefházán és Szamosberencén kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A vihar nem okozott jelentős károkat, tájékoztattak a hatóságok. Szatmár megyében szombatig esőre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben.

Beszterce-Naszód megyében is fákat döntött ki a vihar a 17D jelzésű országúton, a Beszterce-Naszód megyei Várorjánál. Pénteken 12 órától

állt a forgalom az országúton

– jelentette a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség. Az erős szél miatt kidőlt fák mindkét sávot elzárták, a helyi katasztrófavédelmi csapatok próbálták felszabadítani az utat.

Besztercén egy személygépjárműre dőlt egy fa, a város történelmi központjában egy pince is beázott a heves esőzés következtében. A 17C jelzésű országúton is dőltek ki fák, azonban ezek nem befolyásolták a közlekedést.

Kisrebrán, Királynémetiben villanyoszlopokat döntött ki az erős szél, Szászszentjakabon a templom melletti villanyvezetékek szakadtak le. Beszterce-Naszód megyében narancssárga színű riasztás van érvényben a vihar miatt.