Hazatért Szabó Roland a váradi pólócsapathoz, Pjetlovics még nem döntött

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. június 23., 11:27

A Miskolcon eltöltött szezon után hazaigazolt Szabó Roland a Nagyváradi VSK élvonalbeli vízilabdacsapatához.

A VSK elmúlt szezonbeli csapata nagy átalakításokon megy át Fotó: Facebook

A saját nevelésű, 21 éves vízilabdázó mellett két aradi, a korábban román korosztályos válogatott és idén már a felnőtt keretben is bemutatkozott, 22 éves Vancsik Levente és Gergelyfi Róbert is a fiatalításba kezdő Körös-partiaknál folytatja pályafutását, míg Ramiro Georgescu, Bogdan Remeș, Szabó István, Cristian Dobre és Kováts Viktor szerződést hosszabbított a „piros-kékekkel”.

Dorin Costrăș edző korábbi bejelentésének megfelelően ugyanakkor távoztak az olyan tapasztalt, válogatott „veteránok”, mint Nicu Diaconu, Tibi Negrean, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe vagy Adrian Prioteasa, mint ahogyan a légiósok közül Radjenre, Asanovicra és Pavlovicra sem tartanak már igényt a nemzetközi szereplést jövőre háttérbe szorító együttesnél.

A szerb világ- és olimpiai bajnok Gojko Pjetlovicot ugyan szeretnék megtartani, de ő még nem döntött a folytatásról.

Jelenleg a válogatottal vesz részt a világliga Oroszországban zajló szuperdöntőjében, ahol szerda este 13-7-re legyőzték Olaszországot, és a maximális 6 ponttal vezették az A csoport összetettjét. Két forduló után az Egyesült Államok négy pontnál tartott, mivel 14-10-re felülmúlta a kazahokat. A B csoportban Horvátország már egyedül állt az élen hat ponttal, hiszen 12-7-re legyőzte a házigazdákat. Ausztrália a japánok elleni 9-8-as sikerével beérte a második helyen 3 ponttal maradt oroszokat az összetettben.

Magyarország, mint ismeretes, nem vesz részt az idei világliga-sorozatban. A madridi edzőtábor után péntektől a görögországi Samartzidis Kupán, majd pedig a budapesti Benu Kupán készül a júliusi, hazai rendezésű vizes világbajnokságra. A második barátságos tornán a múlt hétvégi grúziai felkészülését nyeretlenül záró román válogatott is részt vesz.