Ügyészek vizsgálják az UTA-t – A Sepsi OSK cáfolja, hogy feljelentést tett

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. június 22., 17:52

A bukaresti ügyészég által vizsgált UTA labdarúgóklubja cáfolja, hogy pénzzel ösztönözte májusban a Suceavai Forestát a Sepsi OSK elleni bajnoki mérkőzése előtt.

Képünk illusztráció Fotó: Sánta Imre

Az UTA labdarúgóklubjának vezetőségét vette górcső alá a rendőrség korrupcióellenes alosztálya (DGA), miután felmerült a gyanú, hogy a másodosztályból való feljutást végül elbukó aradiak megpróbálták pénzzel ösztönözni a Suceavai Forestát, hogy Liga 2-es összecsapásán megfékezze a vendég Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t.

Az aradi klub szerda éjjel kiadott közleménye alapján mindenben együttműködtek a náluk házkutatást tartó hatóságokkal, mert bíznak abban, hogy hamar lezárják a nyomozást, és tisztázzák őket a vádak alól.

Biztosítjuk a szurkolóinkat arról, hogy mi kizárólag a pályán harcoltunk, és reményeink szerint az ellenfeleink is hasonlóképp tettek”

– szögezték le.

A bukaresti törvényszéki ügyészség eddig az ügyvezető igazgatót, Codru Grădinariut hallgatta ki, de kérdéseket tettek fel Florin Voinea klubelnöknek is, míg Cladiu Drăgan versenyszervezőnél házkutatást is tartottak. A Sportarad.ro portálnak csütörtökön nyilatkozó szóvivő szerint a napokban további kihallgatásokat terveznek a felelentés nyomán elindított nyomozás részeként.

A Sepsi OSK illetékesei cáfolták, hogy kezdeményezői lennének a vizsgálatoknak,

miközben az amúgy súlyos pénzügyi gondokkal bajlódó Foresta elnökét, Andrei Ciutacot megdöbbentette a nyomozás, mert leszögezte: „senkitől sem kaptunk egy lejt sem”.

„Senki sem segített anyagilag már négy hónapja. Mindent önerőből, a saját pénzemből oldottam meg. Călărași-ra nem is tudtunk elutazni. Nem is hiszem, hogy bárki az ellenkezőjét állíthatta. Mi minden egyes csapat ellen ugyanúgy, a lehető legjobb tudásunk szerint léptünk pályára" – hangsúlyozta. Szerinte állítását az is igazolja, hogy adósságaik nem változtak, márpedig ha az UTA-tól kaptak volna pénzt, akkor abból kifizethették volna tartozásaikat.

A vizsgált Suceava–Sepsi OSK találkozót a 35. fordulóban rendezték, és az élvonalba végül a második helyről feljutott háromszékiek 4-2-re megnyerték. A találkozó előtt Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa a ProSportnak megjegyezte:

olyan híreszteléseket hallott, hogy a bukovinai együttes valahonnan pénzt kapott,

és azért tudta időben megkezdeni ellenük a felkészülést, miközben egy héttel korábban edzések nélkül, az utolsó pillanatbam oldotta csak meg az Afumați elleni kiszállását. A háromszéki vállalkozó ugyanakkor teljesen bizonyos abban, hogy a klubjának nincs köze a nyomozáshoz, mert mint fogalmazott: nem „stílusuk” másokra mutogatni.