Ismét kaphatnak minisztériumi támogatást a kerékpárosok

Krónika 2017. június 21., 12:56

A sportminisztérium illetékes bizottsága már jóváhagyta, ezért hamarosan aláírhatják az állami finanszírozásra vonatkozó szerződést a Román Kerékpárszövetséggel (FRC) – idézte kedden a sportszervezetet elnöklő Novák Károly Eduárdot az Agerpres.

Novák Károly Eduárd (balról a harmadik) szerint végre felszabadultak Fotó: Facebook

A csíkszeredai sportvezető, mint ismeretes, kora tavasszal közölte lapunkkal, hogy közel állnak a számláik zárolását eredményező adóhátralékaik törlesztéséhez, ezért idén már számíthatnak a szaktárca három éven át nélkülözött pénzbeli támogatására. Egy későbbi közleményük alapján az adósságrendezéshez Novákék magántőkéjükkel is hozzájárultak, de szponzoraik is segítettek abban, hogy az adóhatóság végrehajtó intézkedése után fennmaradt összeget kifizessék.

„Most végre felszabadultunk, és nagyon örülök a viszonyunknak Marius Dunca sportminiszterrel.

A tárca mintegy 387 ezer lejt hagyott jóvá idénre”

– nyilatkozta kedden, amikor a kerékpáros-világszövetség (UCI) Romániába látogató elnökével, Brian Cooksonnal tartott közös sajtótájékoztatót Bukarestben. Megjegyezte, ötszázezer lejt fizettek ki az adóhatóságnak, és összesen már csak 15 ezer lejt kell törleszteniük helyi hatóságoknak, a Brassói Sportközpontnak, a Vaslui megyei sportigazgatóságnak, valamint a Bihar és Hargita megyei rendőrségnek.

A paralimpiai bajnok közölte:

jövőre szeretné újjáéleszteni Románia Kerékpáros Körversenyét,

amelyet 2013 után a finanszírozási problémák miatt nem tudtak újra megrendezni. „Idén már nem lehet, mert túl késő van, de fontosnak tartom, hogy az Eurosport által közvetített, 2.1-es kategóriájú verseny legyen” – szögezte le Novák.