Robbanómellényt viselő támadót ártalmatlanítottak Brüsszelben

Hírösszefoglaló 2017. június 20., 22:58

Merényletkísérlet miatt kiürítették Brüsszel főterét és a város egyik főpályaudvarát, egy robbanómellényt viselő támadót ártalmatlanítottak a helyi sajtó kedd esti első jelentései szerint. Az MTI a La Libre Belgique című napilap alapján arról számolt be, hogy szemtanúk egy robbanás, majd lövések hangját ha

Fotó: Twitter/Amichai Stein

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk egy „Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallottak, majd egy robbanást és lövéseket. Sajtójelentések szerint a rendőrök meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült, de nem halt meg.

Meg nem erősített hírek szerint a férfi öngyilkos merényletre készült, amikor járőröző katonák rálőttek, és ártalmatlanná tették.

A hatóságok azt közölték, hogy „ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet". A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros központi pályaudvarán és több metróvonalat is lezártak. Pierre Meys, a brüsszeli tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy egy kisebb robbanás történt, további részleteket azonban nem közölt. Charles Michel belga kormányfő arra kérte az embereket, hogy kövessék a rendőrség utasításait.

Egy helyszínen lévő rendőr a dpa német hírügynökséggel közölte, hogy robbanást követően kiürítették a brüsszeli főpályaudvart, és a város főterét.