Ügyészségi kihallgatáson a PSD két vezető politikusa

Krónika 2017. június 19., 11:24

Beidézték hétfő reggelre az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) központi székházába Nicolae Bădălăut, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnökét és Adrian Ţuţuianut, az alakulat szenátorát.

Adrian Ţuţuianu

„Nem én vagyok a főszereplő az ügyben. Ismeretlen tettes ellen indított eljárásról van szó, amelyben tanúként hallgattak ki" – nyilatkozta az ügyészség székhelyéről való távozásakor Bădălău, hozzátéve, nincs köze az ügyhöz, és azt sem tudja, hogy régebbi vagy új dossziéról van-e szó.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint Bădălău fiát is beidézték hétfőn a DNA-ra, a PSD ügyvezető elnöke ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, nem tudja, miért hívták be őt is az ügyészek.

Adrian Ţuţuianu szociáldemokrata párti szenátor ügyvédje kíséretében jelent meg az ügyészségen.

Kihallgatása után a felsőház titkosszolgálatokat felügyelő bizottságának elnöke úgy nyilatkozott, őt is tanúként hallgatták ki, mégpedig a Dâmboviţa Megyei Tanács egyik közbeszerzésével kapcsolatos ügyben. A politikus hozzátette, útfelújítással és két céggel kapcsolatban faggatták a közvádlók. Adrian Ţuţuianu 2012 és 2016 között töltötte be a Dâmboviţa megyei önkormányzat elnöki tisztségét.