Szombaton dönt az RMDSZ a bizalmatlansági indítványról

Hírösszefoglaló 2017. június 16., 18:45

Szombaton döntenek arról, hogy támogatja-e az RMDSZ a bizalmatlansági indítványt, nyilatkozta pénteken Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

Fotó: RMDSZ/Vakarcs Lóránd

Porcsalmi elmondta, egyelőre nem került sor tárgyalásokra a Szociáldemokrata Párt és az RMDSZ között a Grindeanu-kabinet elleni bizalmatlansági indítvány támogatásáról, de szokott kommunikálni egymással Kelemen Hunor és Liviu Dragnea PSD-elnök.

„Nem tudom, hogy találkoztak-e, valószínűleg beszéltek egymással, de találkozóról nincs tudomásom. Természetesen szoktak kommunikálni egymással, ez abszolút normális dolog” - idézte Porcsalmit az Agerpres hírügynökség. Az ügyvezető elnök elmondta, szombaton vitatják meg a kérdést a Szövetségi Állandó Tanácsban (SZÁT).

„Annyit tudok elmondani, hogy szombaton 14 órakor fog Kelemen Hunor nyilatkozni, a szövetség állandó tanácsának ülését követően, amelynek keretében kielemezzük az aktuális politikai helyzetet és a bizalmatlansági indítványt is. Egyelőre ebből semmit sem láttunk. (...) Nincs egy hivatalos álláspontunk, nem voltak tárgyalások” - mondta el az RMDSZ ügyvezető elnöke.