Megőrizte Liga 1-es helyét a Temesvári ACS Poli az UTA elleni osztályozón

Krónika 2017. június 15., 21:44

A Temesvári ACS Poli élvonalbeli labdarúgócsapata csütörtökön 3-1-re nyert a másodosztályos Aradi UTA vendégeként a Liga 1-es szereplésért kiírt osztályozó visszavágóján, így a Bega-parti együttes 5-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot. 

Archív felvétel Fotó: Facebook

A megmérkőző felek az ACS Poli 2-1-es hazai győzelmével záruló hétfői összecsapás után léptek pályára az Arad megyei Világoson, ám a visszavágón

öt perc elteltével már a házigazdák álltak továbbjutásra,

ugyanis az UTA Marius Curtuiuș góljával vezetéshez jutott.

Az aradiak reményei azonban hamar szertefoszlottak,

ugyanis bánsági vendégeik bő negyed órával később már vezettek: Cristian Bărbuț a 17., Octavian Drăghici pedig a 22. percben volt eredményes. A végén Pedro Henrique is betalált (88. perc), így az ACS Poli végül magabiztosan őrizte meg Liga 1-es helyét.

A temesvári csapat annak ellenére az élvonalban maradt, hogy a szezont 14 pont levonásával kezdte – az osztályozót jelentő 12. helyen zárt. Az Aradi UTA a Liga 2 harmadik helyezettjeként kapott esélyt a feljutásra, de nem tudott élni vele, csakúgy, mint tavaly, amikor az FC Voluntari állta útját. Idén a Tîrgu Jiu-i Pandurii és a Marosvásárhelyi ASA esett ki egyenes ágon a Liga 1-ből, helyettük a Bukaresti Juventus és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játszhat a legjobbak között.