Sandu és Dragomir megúszta a Craiova kizárásának ügyét

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. június 15., 15:05

Jogerősen felmentették Mircea Sandut, a Román Ladarúgó-szövetség (FRF) volt elnökét, Dumitru Dragomirt, a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) korábbi vezetőjét, valamint a két sportszervezetet Adrian Mititelu Craiovai Universitateájának kizárására ügyében.

Fotó: Pál Árpád

A bukaresti táblabíróság kétszeri halasztás után csütörtökön nyilvánosan hirdetett ítéletet. Elhangzott: a két sportvezető és az LPF javait továbbra is zárolva tartják arra az esetre, ha Mititelu harminc napon belül civil peres eljárást indítana ellenük.

Az oltyán futballklub tulajdonosa ugyanis most

elesett attól a kártérítéstől is, amelyet az alapfokon eljáró fővárosi törvényszék megítélt neki.

Egy évvel ezelőtt ugyanis a bírák minden vádlottat elmarasztaltak: Sandut és Dragomirt egyenként három év felfüggesztett börtönbüntetésre és száz óra közmunkára ítélték, továbbá több mint tízmillió lejt kellett volna átutalniuk az adóhatóságnak, és mintegy 240 millió eurót a szövetségből kizárt labdarúgóklubnak – ezt az FRF-fel és az LPF-fel közösen kellett volna kifizetni.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaéléssel vádolta őket, és másodfokon is a kiszabható legszigorúbb letöltendő börtönbüntetést kérte ellenük. A csütörtöki ítélethirdetésre reagálva a Mititelut képviselő Mircea Moise csak annyit mondott, hogy a döntés „szó nélkül hagyta”, Dragomir viszont a DigiSportnak megállapította: „ártatlanul nem vonulhattam volna börtönbe”.