Iktatták a miniszterek lemondóleveleit, állítják kormányzati források

Krónika 2017. június 15., 10:59

Iktatták csütörtök reggel a kormányfőtitkárságon és a miniszterelnöki kabinetnél a miniszterek lemondóleveleit - nyilatkozták az Agerpresnek hivatalos források. Sorin Grindeanu kormányfő azt üzente párttársainak, hogy ne féljenek „a jó oldalra állni”.

Fotó: Gov.ro

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozó kormányzati források szerint Tudorel Toader igazságügyi és Augustin Jianu távközlési miniszter kivételével a Grindeanu-kabinet mindegyik tagja benyújtotta lemondását. Később az igazságügyi tárca vezetője Facebook-bejegyzésben közölte, hogy

a kormány többi tagjával való szolidaritásból ő is lemondott.

{K1}

Sorin Grindeanu kormányfő csütörtök reggel a közösségi portálon azt üzente párttársainak, hogy ne féljenek „a jó oldalra állni”.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) erejét az a több száz ezer párttag adja, akik győzelemre vezették az alakulatot, mutatott rá. „Köszönetemet fejezem ki azoknak a polgármestereknek és PSD-tagoknak, akik támogatnak, illetve azoknak az állampolgároknak, akik üzeneteket küldtek a Facebookon. A PSD erejét az a több száz ezer párttag adja, akik győzelemre vezették az alakulatot.

Azt üzenem a párt minden tagjának: ne féljenek a jó oldalra állni! Romániának stabilitásra és felelős kormányzásra van szüksége”

- írja csütörtöki Facebook-bejegyzésében Grindeanu.

A miniszterelnök szerda este bejelentette, nem mond le tisztségéről. Hozzátette, csak abban az esetben teszi ezt meg, ha Johannis államfő a PSD-ből nevesít miniszterelnököt. Ezt megelőzően Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök közölte, a kabinet minden tagja benyújtotta lemondását.