Román állampolgár is megsérült a müncheni lövöldözésben

MTI 2017. június 14., 09:44

Egy román állampolgár is megsérült a kedden München egyik vasútállomásán történt lövöldözésben – tájékoztat a bukaresti külügyminisztérium a német hatóságok által szolgáltatott adatokra hivatkozva.

Egy rendőrnő súlyosan megsérült a lövöldözés során

A sérült férfit az egyik helyi kórházba szállították, és megműtötték a bal karját; nincs életveszélyben. A külügyi közlemény szerint Románia müncheni főkonzulátusa figyelemmel követi az Unterföhring állomáson történtekkel kapcsolatos eseményeket, ugyanakkor állandó kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, illetve annak a kórháznak az illetékeseivel, amelyikben a sérült román állampolgárt kezelik, és készen áll a konzuli segítségnyújtásra.

A fegyveres incidens hétfő reggel történt.

A Die Welt című lap beszámolója szerint a rendőrséget egy veszekedés miatt hívták ki az Unterföhring állomásra.

A konfliktusban részt vevő férfi megpróbálta belökni a vágányok közé az őt igazoltató járőr egyik tagját. Közben elvette tőle a fegyverét, és több lövést adott le egy másik rendőrre. A lövöldözésben két járókelő – köztük a román állampolgár – is megsérült.

A 37 éves, német állampolgárságú támadót még a helyszínen elfogták, ő is megsérült. Egy rendőrnő is súlyosan megsebesült, sajtójelentések szerint a fején találta el az egyik lövés, őt életveszélyes állapotban szállították kórházba. A hatóságok kizárják annak lehetőségét, hogy „vallási vagy politikai oka" lett volna a támadásnak.