László Csaba a Krónikának: nincs mit kommentálnom a magyar kapitányi tisztségről

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. június 13., 15:17

Bernd Storck lehetséges utódjaként merült fel kedden a székelyudvarhelyi László Csaba neve a magyarországi sajtóban, amely a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának menesztésére számít az Andorrától elszenvedett vereség miatt.

László Csaba legutóbb Dunaszerdahelyen edzősködött Fotó: Ilyés Szabolcs

A Népszava úgy tudja, hogy a német szakember meghallgatása csak formalitás lesz a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) e heti elnökségi ülésén, mert a történelmi kudarc okán új szakvezetőt keresnek a nemzeti csapat élére.

A napilap szerint már fel is keresték László Csabát, aki a mostani bajnoki szezon végén távozott a Dunaszerdahelyi DAC-tól. Az erdélyi szakember ugyanakkor még nem erősítette meg a híreket.

A Krónika megkeresésére úgy vélekedett, hogy nincs mit kommentálnia, nem is tartja szerencsésnek, amikor egy még betöltött tisztség sorsát vitatják.

A szlovák élvonalbeli csapattól való távozásával kapcsolatban lapunknak hozzáfűzte, hogy azt az utolsó előtti helyen állva vette át, irányítása alatt pedig egy stabil együttessé fejlődött a DAC.

„Lett egy döntés, amit elfogadtam. Nekem lejárt a szerződésem, és bár tárgyaltunk a hosszabbításról, végül amellett döntöttünk, hogy nem lesz folytatás. Ilyen az edzők élete. De kimondottan jó kapcsolatban váltam el a klubtól" – fogalmazott.

Az erdélyi szakember, mint ismeretes, korábban dolgozott a Ferencvárosnál és az MTK-nál is, de a skót Hearts és a belga Charleroi vezetőedzője is volt. Szövetségi kapitányként eddig az ugandai és a litván válogatottat irányította.

Storck sportigazgatói és utánpótlás-nevelői szerepkört is betölt az MLSZ-nél, sajtóhírek szerint ezeket a szövetségi kapitányi tisztségből történő menesztése esetén is megtarthatja.

A jövő évi oroszországi vb-selejtező európai B csoportjának harmadik helyén maradt Magyarország kvalifikációja már csak csodával határos módon valósulhat meg, épp úgy, mint az E hatosban kínosan kevés hat ponttal negyedik Romániáé is. Utóbbiak már le is mondtak erről az álomról, és persze

újfent felmerült az elejétől fogva megkérdőjelezett Christoph Daum szövetségi kapitány menesztése.

A kedd esti Chile elleni barátságos mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón ugyan a német szakember újfent leszögezte, hogy nem áll szándékában távozni – szerinte az olyan lenne, mintha a süllyedő hajóról a kapitányt küldenék el ahelyett, hogy útirányt változtatnának –, de a ProSport szerint a hazai szövetség megpróbálja jobb belátásra bírni az egyoldali szerződésbontás esetén 3 millió eurós kárpótlással „bebiztosított" német szakembert.

{K1}