Englishman in Kolozsvár: Sting októberben a kincses városban koncertezik

Krónika 2017. június 12., 16:05

Újabb brit zenészlegenda előadásával bővül Kolozsvár koncertkínálata: a július 23-án színpadra lépő Depeche Mode után, október 17-én első alkalommal érkezik a kincses városba a többszörös Grammy-díjas Sting.

Első alkalommal koncertezik Kolozsváron Sting angol zenész, énekes, dalszövegíró. A brit világszár október 17-én lép fel az új sportcsarnokban a tavaly ősszel megjelent 57th & 9th elnevezésű albumát népszerűsítő európai turnéja keretében – adta hírül hétfőn a Digi24 hírtelevízió.

A koncertjegyeket csütörtökön 10 órakor bocsátják áruba

a www.eventim.ro oldalon, viszont a Sting rajongócsoport tagjai már kedden megvásárolhatják a belépőt, ezzel kapcsolatos bővebb információt a www.sting.com/tour oldalon lehet olvasni. A kolozsvári fellépést a hazai koncertpiac legnagyobb szereplője, az Emagic Entertainment szervezi.

A telt házas észak-amerikai, európai, dél-amerikai, valamint mexikói és ázsiai állomásokat követően folytatódik Sting 57th & 9th című koncertsorozata,

október 13-án a Papp László Budapest Sportarénában is fellépnek.

A turnén Sting háromfős zenekarral áll színpadra: régóta állandó gitárosával, Dominic Millerrel, Josh Freese dobossal és Rufus Miller gitárossal, de vendégként fia, Joe Sumner énekes-basszusgitáros és Percy Cardona harmonikaművész, a Last Bandoleros tagja is velük játszik.

Sting tizenkettedik szóló stúdióalbuma, a 57th & 9th egy évtized után az első rock/pop lemeze a brit sztárnak. A tízszámos, sokszínű anyag producere Martin Kierszenbaum. A 65 éves, többszörös Grammy-díjas Sting (eredeti nevén Gordon Sumner) változatos és rendkívül sikeres karrierje során

elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számtalan elismerést és mintegy 100 millió eladott lemezt produkált.

Az újhullám egyik meghatározó zenekarának, a Police-nak 1977 és 1983 között volt énekese és basszusgitárosa, Andy Summers gitáron, Stewart Copeland dobon játszott az együttesben. Sting és a Police nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az All This Time, az Every Little Thing She Does Is Magic, a Shape of My Heart, a King of Pain vagy az Every Breath You Take.

Sting 1984-től dolgozik szólóban, 1985 óta tizenkét albumot adott ki. Tíz Grammy-díjat nyert, valamint egy Golden Globe-, egy Emmy- és három Oscar-díjjelölést tudhat magáénak. Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az Englishman in New York, a Fields of Gold vagy a Desert Rose.