Dan Petrescu bizonyítani akar a Kolozsvári CFR vezetőedzőjeként

Krónika 2017. június 11., 17:25

Kemény munkát ígért Dan Petrescu, amikor szombaton hivatalosan is bemutatták a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként.

Dan Petrescu (archív felvétel) Fotó: Gsp.ro/Guliver/GettyImages

A Vasile Miriuțát váltó 49 éves szakember szerint a labdarúgásban a jelen és a közeljövő számít, ezért korábbi szakmai sikerei sem számítanak, mindössze az, amit majd a fellegvári kispad élén elér. Először is

a felsőházi rájátszásba jutást fogják megcélozni

a Liga 1 2017–2018-as szezonjában, de ehhez a keretet még „gyengének" érzi. „Két évre szól a szerződés, amit aláírtam. A fizetésem teljesen természetes egy olyan edzőnek, aki serlegekre pályázik. Ha a pénzt választottam volna, akkor más ajánlatot fogadok el" – fűzte hozzá a tréner, aki 2009-ben bajnok lett az Unirea Urziceni csapatával, legutóbb pedig a dubaji al-Naszrt edzette.

Iuliu Mureșan klubvezető bejelentése szerint eddig Saşa Balici, Ovidiu Hoban, Alexandru Vlad, Marius Coman és Urko Vera érkezett hozzájuk, Traian Marc pedig távozott az immár Bogdan Mara sportmenedzselésére is számító alakulattól.

A csapat nélkül maradt Miriuțát a sajtó a Iași alakulatához „várta”, de a moldvaiak végül az élvonalból kiesett Panduriitól távozó Flavius Stoicant választották a vezetőedzői tisztség betöltésére. Szintén hétvégén mutatták be hivatalosan vezetőedzőként a Giurgiui Astrát elhagyó Marius Șumidicát is a török Kayserispor alakulatánál, miközben volt játékosa, Constantin Budescu itthon aláírta az szerződést a FCSB együttesével.