Brassóba „költözne” a Sepsi OSK – Új futballközpont épülhet magyar állami támogatásból

Bíró Blanka 2017. június 08., 15:58

Mégiscsak Brassóban képzeli el hazai mérkőzéseinek rendezését a Liga 1-be feljutott Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata. Jövőre új futballközpont építésébe kezdhetnek magyar állami támogatásból.

Fotó: Sánta Imre

Mégiscsak van esély arra, hogy az élvonalba jutott Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata Brassóban játssza hazai mérkőzéseit – derült ki a sporttörténelmi feljutás alkalmából rendezett, szerda esti Edda-koncertet megelőző sajtótájékoztatón.

Diószegi László, a piros-fehérek főtámogatója kifejtette: a barcasági stadionnak egy tűzvédelmi engedélyt kell megszerezni, és néhány apró javítás után – kimeszelik az öltözőket, megjavítják az elektronikus beléptetőrendszert – alkalmassá válhat arra, hogy ott fogadják vendégeiket a Liga 1-ben.

„Ez életképesebb megoldás lenne, hiszen

a közeli Brassóba több ezer sepsiszentgyörgyi szurkoló is elmegy, míg a másik opcióként felmerülő Medgyesre, vagyis több száz kilométer távolságra, csak néhány százan utaznának el.

A sepsiszentgyörgyi klub hajlandó befektetni a brassói stadionba, és annak a gondnoka is segítőkész, együttműködő" – mondta a vállalkozó.

{K2}

Időközben gőzerővel készülnek a sepsiszentgyörgyi stadion bővítésére, felújítására, hogy ha a július 15-ei kezdésre nem is, de már a negyedik-ötödik mérkőzésre hazaköltözhessenek.

Kertész Dávid, a Sepsi OSK alelnöke elmondta: előre legyártott betonelemekből építik meg a jelenleg üresen álló domboldalon az új lelátókat, így

a jelenlegi 2000 férőhelyes stadion 4500 néző befogadására lesz alkalmas.

Konténerek elemeiből építik ki a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) által elvárt fedett lelátókat, így a kötelező 300 fedett szék helyett ezret alakítanak ki. Ugyanitt lesz a tévé- és rádiókommentátoroknak, a sajtónak kialakított rész is.

Fotó: Sánta Imre

Megerősítették ugyanakkor a sajtóértesüléseket, hogy

jövő év tavaszán magyarországi támogatással egy új futballközpont építését tervezik a város csíkszeredai kijáratánál,

szemben az új sportarénával. A projekt még egyeztetés alatt áll, ezért a részletekről később tájékoztatnak.

Diószegi László elmondta, jelenleg 130 hazai és külföldi játékos szerepel a listájukon, közülük választják ki azt a 6-7 új labdarúgót, akit leszerződtetnek. A szenegáli Issa Thiawval közben három évre hosszabbították meg a szerződést.

A csapat június 21-én Brassóban a Kolozsvári CFR ellen játszik barátságos mérkőzést,

ez alkalommal megtekinthetik a kiszemelt focisták játékát. A felkészülést június 15-én kezdik el, majd 26-án Bükkfürdőre utaznak edzőtáborba.

A Krónika kérdésére Diószegi elmondta, hamarosan megkapják a televíziós közvetítésekért járó összeget, ebből

bruttó 170 ezer euró jutalmat adnak a játékosoknak

– az edzők döntése alapján 1000 és 5000 euró közötti összeg üti a labdarúgók markát. A közösségi oldalakon őket ért bírálatok kapcsán pedig leszögezte: nem magyar csapatként készülnek bevonulni a Liga 1-be, hanem a focikedvelő magyarok és románok, a sepsiszentgyörgyiek és az erdélyiek együtteseként.

{K1}