Magyar megbízott polgármestere van Harasztosnak

Krónika 2017. június 08., 11:13

Magyar megbízott polgármestere van a Kolozs megyei Harasztos községnek, miután az eddigi elöljáró lemondott mandátumáról. A polgármesteri feladatokat ideiglenesen az RMDSZ-es Szabó József eddigi alpolgármester látja el.

Fotó: RMDSZ

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének közleménye szerint Daniel Drăgulin, a községnek a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben megválasztott polgármestere május 22-én lemondott tisztségéről, és június 6-a óta Szabó József tölti be a megbízott polgármesteri tisztséget a következő előrehozott választásokig. A törvény értelmében

a kormánynak 90 napon belül kell megszerveznie az új helyhatósági választásokat a községben.

„Megtiszteltetés számomra a kinevezés. (…) Úgy érzem, ez nagy felelősséggel járó feladat és igyekszem majd eleget tenni kötelezettségeimnek, még ha rövidebb időre is szól a kinevezés” - idézte a közlemény Szabó Józsefet. A megbízott elöljáró szerint a cél, hogy a község lakosságának egyharmadát kitevő magyarság megfelelően legyen képviselve.

Fontos lehetőség ez a harasztosi magyar közösség és az RMDSZ számára.

A következő időszakban lehetőségünk lesz megmutatni, hogy felkészült embereink a krízishelyzetekben is helyt állnak” – jelentette ki Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Kolozs megyében az RMDSZ 8 polgármesteri, 18 alpolgármesteri és 143 helyi tanácsosi mandátumot szerzett az elmúlt évi helyhatósági választásokon. A megyei önkormányzatban 7 önkormányzati képviselőt sikerült bejuttatni.

A Kolozs megyei Harasztos községnek a legutóbbi népszámlálás adatai szerint 2021 lakosa van, a magyarság számaránya 32 százalékos.