FestCO: marosvásárhelyi előadás az év legjobb vígjátéka

Krónika 2017. június 05., 15:36

Több díjjal tért haza Bukarestből a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Román Vígjátékok Fesztiváljáról (festCO): a Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című produkció a legjobb előadásnak járó díjat is kiérdemelte.

A Komédia Színház (Teatrul de Comedie) által szervezett, 15. kiadásához érkezett fesztivál gáláján a marosvásárhelyiek előadása a legjobb rendezésért járó elismerést is megkapta, a legjobb előadónak járó díjat pedig a Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan teljes szereposztásának ítélték oda.

A Tompa Miklós Társulat produkciója a legjobb díszlet és videó kategóriában is diadalmaskodott: Irina Moscu díszlettervező, illetve Andrei Cozlac, az előadásban szereplő video-mapping tervezője is elismerésben részesült – közölte szerkesztőségünkkel a vásárhelyi színház.

A Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan előadás Magyarország egyik legrangosabb fesztiválján, a POSZT programjában is megtekinthető június 11-én a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán.

Az előadás Marosvásárhelyen legközelebb kedden délután 5 órától és szerdán este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében. A június 7-ei előadás román és angol felirattal követhető.