Károly herceg felkereste az ősei által épített templomot

Krónika 2017. június 03., 14:52

Az erdélyi ősei által épített tövisi görög katolikus templomot kereste fel szombaton a romániai magánlátogatáson tartózkodó Károly herceg.

A brit trónörökös szombaton a Fehér megyei Tövisre (Teiuş) látogatott, ahol megnézte azt a görög katolikus templomot, amelyet

szépanyja, Rhédey Klaudia ősei, a Rácz család építtetett a 16. században.

Az Agerpres beszámolója szerint a walesi herceget a balázsfalvi nagyérsekség kuriális püspöke, Liviu Pop, megyei és helyi hivatalosságok, illetve több tucat helybéli lakos fogadta a templom udvarán. Paul Turcu, a templom parókus lelkésze a Mediafax hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az alkalomra egy emléktábla is készítettek, hogy megörökítse az illusztris vendég látogatását. Hírügynökségi beszámolók szerint

a walesi herceg hozzávetőlegesen fél órát töltött a templomban, érdeklődött a görög katolikus egyház történetéről,

illetve arról, hogy milyen különbségek vannak a görög katolikus, illetve az ortodox vallás között. Ott tartózkodása alatt mintegy ötven helybéli is összegyűlt, megcsodálni a neves látogatót.

{K1}

Liviu Pop püspök ugyanakkor átadta Károly hercegnek Lucian Mureşan bíboros meghívását, hogy látogasson el Balázsfalvára, ahol a világ legrégebbi olyan botanikus kertje található, amelyet egy gimnázium körül alakítottak ki.