Újra befuthat Európába a Kolozsvári CFR futballcsapata

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 30., 17:42

Kikerült kedden a csődvédelem alól a Kolozsvári CFR futballklubja, ezért a következő szezonban már a 2018–2019-es európai kupasorozatokban való részvételért fog harcolni a Liga 1-ben.

Ismét fizetőképes a Kolozsvári CFR, miután a törvényszék kedden kimondta a fellegvári labdarúgóklub csődvédelmi eljárásának lezárást. A döntést bejelentő Iuliu Mureșan klubelnök hangsúlyozta, hogy mindez még épp időben történt ahhoz, hogy a 2018–2019-es szezonban visszatérhessenek a nemzetközi porondra.

„Ez egy nagyon fontos pillanat a klubunk számára. 

Gyakorlatilag a 91. percben arattunk győzelmet

azáltal, hogy a bíróság az UEFA által megszabott május 31-ei határidő előtt kimondta a fizetésképtelenségünk végét"

– fogalmazott az Agerpresnek. Hozzátette, hogy ezáltal a költségvetésük és a célkitűzéseik is változni fognak a következő szezonra, hiszen több pénzt költenek majd arra, hogy kiharcolhassák a nemzetközi szereplést.

„Nem akarok a bajnoki cím megszerzéséről beszélni, mert az még túl korai lenne, de az egyértelmű, hogy európai indulásért fogunk küzdeni.

Persze a bajnoki címet sem fogjuk visszautasítani,

ha majd felérünk a Liga 1 összetettjének élére" – mondta.

Ennek elérésében továbbra is Vasile Miriuță vezetőedzőre fognak támaszkodni, mint ahogyan Ciprian Deac sem igazol át George Becali Steauájához. „Nyilván erős keretre lesz szükségünk. Már kötöttünk pár szerződést, de az elkövetkezendő időszakban magasabb színvonalú játékosokat akarunk hozni" – közölte Mureșan.

A 2015 februárjában fizetésképtelenné vált Kolozsvári CFR, mint ismeretes, a 6 pont levonását eredményező büntetése ellenére is a negyedik helyen zárta a Liga 1 2016–2017-es szezonját, de mivel mostanáig csődvédelem alatt állt, a soron következő idényben még nem vehet részt a nemzetközi tornákon. Eredetileg 2019-re tervezték pénzügyeik rendezését, de most két évvel korábban, a Dinamo után a második olyan romániai futballklubbá váltak, amelynek sikerült kikerülnie a csődvédelem alól.