Újabb díjat kapott Till Attila Tiszta szívvel című filmje

MTI 2017. május 30., 11:43

Újabb díjat kapott a Tiszta szívvel című magyar film, Till Attila rendezése ezúttal a Berlinben rendezett SEEFF (South East Europe Film Festival) filmfesztivál fődíját nyerte el.

A vasárnap véget ért négynapos fesztivál nemzetközi zsűrije az érzelmekkel, humorral és meglepetésekkel teli történettel indokolta, hogy Till Attila akcióvígjátékának ítélte oda a legjobb filmnek járó elismerést – írta a berlini magyar kulturális intézet (Balassi Intézet - Collegium Hungaricum Berlin, CHB) közleményére hivatkozva az MTI.

A másodszor megrendezett szemlén a délkelet-európai térség 15 országának friss filmes terméséből mutattak be válogatást,

eredeti nyelven, angol felirattal. A Tiszta szívvel a fesztivál rendezőpartnereként közreműködő CHB kezdeményezésére került a versenyprogramba.

A zsűri három további díjról is döntött. A legjobb rendezésért járó elismerést Bujar Alimani albán filmes kapta Króm című munkájáért, a legjobb színésznőként Natasa Dorcicot, a Te viszel engem című horvát film szereplőjét, a legjobb férfi színészként pedig Donat Qosját, az Otthon, édes otthon című koszovói versenyfilm szereplőjét díjazták.

A Tiszta szívvel Till Attila második nagyjátékfilmje, egy kerekesszékes bérgyilkos bandáról szól, 2016-ban mutatták be. A Saul fia című Oscar-díjas filmet gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült alkotás számos külföldi fesztiválon aratott sikert; Szerbiában, Luxemburgban, az Egyesült Államokban, Görögországban, Franciaországban, Egyiptomban és Ausztriában is díjazták filmszemléken.