Burleanu sikere: búcsút intenek a Ligakupának

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 26., 08:02

A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) nem szervezi meg többet a Ligakupát, mivel a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) nem egyezett bele abba, hogy a torna győztese a Román Kupa-győztessel játsszon az Európa Liga-szereplésért.

A szervezet főtitkára szerint az FRF-et elnöklő Răzvan Burleanu sikerrel járt, mert miután az LPF csütörtöki közgyűlése megszavazta, már nem maradt konkurenciája a Ligakupánál kevesebb pénzjutalommal szervezett Román Kupának.

Hozzátette, hogy az elmúlt szezonban elhangzott panaszok reakciójaként a torna felszámolásával felszabadulnak a meccsnapok a versenynaptárban. A délután kiadott közlemény alapján a közgyűlésen az FRF hétvégi közgyűlésének több napirendi pontjáról is tárgyaltak, amelyek közül

sem a televíziós közvetítési jogokból kért ötszázalékos támogatással, sem pedig a vezetőtanács átszervezésével nem értenek egyet.

A Ligakupát egyébként eddig mindössze csak háromszor szervezték meg: 2015 és 2016-ban a Steaua, idén pedig a Dinamo hódította el.

{K1}

A Román Kupa döntőjét szombaton 20.45-től játssza Ploiești-en a Giurgiui Astra és a Voluntari, a győztes pedig elviekben az Európa Liga selejtezőjében léphetne pályára, de mivel az Ilfov megyei alakulat nem kért korábban engedélyt a nemzetközi szerepléshez, ezért

a Liga 1 felsőházi rájátszásának hatodik helyén végzett Astra fog elindulni a nemzetközi kupasorozatban.

A Voluntari, mint ismeretes, az alsóházi rájátszásban szerepel, ahol a hétközi 12. fordulóban 2-0-ra nyert szerda este a sereghajtó Marosvásárhelyi ASA vendégeként.