Magyarországra is kiterjesztenék a váradi reptér új transzferszolgáltatását

Hírösszefoglaló 2017. május 25., 23:07

Csütörtöktől hivatalosan is transzferszolgáltatást vezetett be a nagyváradi nemzetközi repülőtér a kolozsvári, aradi, szatmárnémeti és zilahi utasai számára. Hasonló szolgáltatás csak a bukaresti és a kolozsvári reptéren működik.

A szolgáltatásokat a tervek szerint Magyarország keleti régiójára is kiterjesztik – számolt be az Agerpres.

Az új, Transfero nevű szolgáltatást egy csütörtöki sajtóértekezleten jelentették be, amelyen részt vett többek között Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Gheorghe Pasc, a reptér vezérigazgatója és a Transfero platform működtetői.

Ezzel megoldjuk azt, hogy a környékbeli utasokat ne a barátoknak, rokonoknak kelljen kivinniük a reptérre”

– mondta Pasc.

A szállítás, amely lépésekben indul be e különböző települések fele, modern, fedélzeti wifivel ellátott, 20 személyes Mercedes buszokkal történik.

Helyet foglalni 30 nappal a repülés előtt lehet, egy jegy ára – távolságtól függően – 6 és 12 euró közötti összegbe kerül.

A megyei tanács elnöke szerint a szolgáltatásra azért van szükség, mert ugrásszerűen megnőtt az utasok száma. „2016-ban 41.867 utas volt, idén pedig már átléptük a 40 ezres határt. Arra számítunk, hogy év végéig 300, esetleg 400 ezer utas lesz” – nyilatkozta Pásztor Sándor.