Kosárbajnoki bronzéremmel zárta „pokolian megterhelő” szezonját a VSK

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 25., 17:39

William Franklin utolsó másodpercben szerzett kosarával 72:71-re nyert Nagyszebenben a Nagyváradi VSK felnőtt férfi kosárlabdacsapata, és ezzel az elmúlt szezon bajnoki aranyérme után idén a harmadik helyezettnek járó serleget emelhette magasba.

Fotó: Csmoradea.ro

A Kolozsvári U-BT-vel szemben az ötödik meccsen elbukott elődöntő után a szerda este megszerzett bronzérem kellő vigaszt adott az alakulatnak ahhoz, hogy Șerban Sere klubelnök és Cristian Achim vezetőedző is „nagyon jó felé hajlóként" jellemezze az idényt.

Abban is egyetértettek, hogy ebben közrejátszott az a Bajnokok Ligája-szereplés, amellyel

feltették Nagyváradot a nagypályás kosárlabdázás térképére”.

A nemzetközi terhelés ugyanakkor rányomta a bélyegét a hazai pontvadászatban nyújtott teljesítményükre, és ahogyan azt a bosnyák Muhmed Pasalic a csütörtöki sajtótájékoztatón megfogalmazta: „tapasztalatokban gazdag, de pokolian megterhelő volt".

Az egyik fél második győzelméig tartó bronzmérkőzés mindent eldöntő harmadik találkozójának legjobbja úgy véli, hogy képesek lettek volna döntőbe jutni a Román Kupában és az élvonalbeli bajnokságban is, most viszont már csak arra vágyik, hogy hazamehessen a feleségéhez és a fiához, és kipihenje a megpróbáltatásokat. Franklin rámutatott,

noha mindnyájan címvédésről álmodoztak, a bronznak is örülniük kell.

Achim – akit tisztségében megerősített a klubvezetés – büszke arra, ahogyan tanítványai képesek voltak talpra állni abból a hullámvölgyből, amelybe a túlterheltség miatt kerültek. A jövőre nézve pedig leszögezte: „mi a folyamatosság hívei vagyunk, mert eddig eredményre vezetett.

Ha valaki azt hiszi, hogy egyszerű öt év alatt négy serleget elnyerni, annak üzenem, hogy egyáltalán nem az.

Álszerénység nélkül mondom, hogy az első-második helyen zártuk volna a bajnokságot, ha nem játszottunk volna a BL-ben, de ezzel együtt is minden pillanata megérte."

A VSK egyébként csütörtökön még „párhuzamosan” volt címvédő és bronzérmes, hiszen az idei szezon egyik fél harmadik győzelméig tartó döntője még nem zárult le: a Kolozsvári U-BT 2-0-s összetettbeli előnnyel utazott el Bukarestbe, ahol pénteken 20 órakor találkozik a Steauával. Amennyiben a fővárosiak nyernek, úgy a negyedik találkozót vasárnap 19.30-tól rendezik.