Lépcsőfutó versenyt is tartanak a szatmárnémeti városnapokon

Hírösszefoglaló 2017. május 22., 23:50

A hétvégén tartják Szatmárnémetiben a városnapokat, amelyek keretében idén első alkalommal lépcsőfutó versenyt is szerveznek a Közigazgatási Palotában – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor polgármester.

Fotó: Obiectiv-sm.ro

A városnapokra május 26–28. között kerül sor a város régi és új főterén, ahol forgalomkorlátozásra kell számítani emiatt.

„Harminc százalékkal csökkentettük a kereskedők számát, és úgy gondoltuk, hogy a 21. század elvárásainak megfelelő rendezvényt kell szerveznünk.

A kis színpad előtt nem terjeng majd miccsszag,

ez nem azt jelenti, hogy nem lesz kapható, csak nem a színpad elé helyezzük ezeket a standokat. Számítottunk és számítunk a szatmári kereskedőkre. (...) Az előző években a Szatmár megyei kereskedők aránya 40 százalék volt, idén az árusok legkevesebb 60 százaléka Szatmár megyei lesz, mert ők a mi embereink, itt adóznak a megyében, de csakis elegáns standokat engedélyezünk” – nyilatkozta a polgármester.

A három nap alatt több koncert is lesz a két színpadon.

A meghívott fellépők között van a Sounds of Boney M, Dr. Alban, 3Sud Est, Voltaj és a Horia Brenciu Band is.

A városünnep keretében több sporteseményre is sor kerül: lesz többek közt strongman verseny, amelyre négy országból érkeznek résztvevők, illetve megtartják a Közigazgatási Palota versenyét, amelynek keretében 15 emeletet kell megmászniuk a futóknak a város legmagasabb épületében.

A rendezvény költségvetése 100 000 euró, mintegy 20 százalékkal több, mint tavaly.