Sepsi-botlásért szurkol az örökrangadót megnyerő UTA

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 22., 19:21

Az ősi rivális Temesvár – jelenleg ASU Poli néven szereplő – együttese otthonából vitte el a három pontot az Aradi UTA labdarúgócsapata, amely így az egyenes ágú feljutást jelentő második helyen maradt az összetettben.

Fotó: Uta-arad.ro

A vasárnap este, közel tízezer szurkoló előtt elért 3-0-s győzelmük fontosságát Laurențiu Roșu edző elégedetten hangsúlyozta, hozzátéve: „még van két döntőnk hazai pályán, de a sorsunk nem csak rajtunk múlik."

Az osztályozót érő harmadik helyen álló Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ugyanis csak egypontos hátrányban van, és a 37. fordulóban szabadnapos Maros-partiakkal ellentétben már nem kell kényszerpihenőt tartania a szezon során visszalépett csapatok miatt. Ez azt is jelenti, hogy

ha a Sepsi a hátralévő három mérkőzésén nem hibázik, akkor visszaelőzheti az aradiakat, és sporttörténelmi feljutást ünnepelhet.

Az UTA a ma kezdődő hétközi fordulóban csütörtökön 17.30-tól fogadja a Balotești alakulatát, hogy a június elejére tervezett zárókörben a Târgoviștét lássa vendégül. A Sepsi már kedden 15.30-tól lejátssza otthon a Brăila elleni találkozóját, majd a sereghajtó és biztos kieső Resicabánya vendége lesz, hogy utána hazai pályán, a Mioveni ellen zárják a szezont.

Az ASU Poli ellen gólt szerző aradi csapatkapitány, Alin Gligor megjegyezte, a Temesváron – ahová csaknem kétezer aradi drukker kísérte el kedvenceit – presztízsharcot is vívtak, ugyanakkor feljutási céljukról még nem tettek le. „Úgy gondolom, hogy

az osztályozót érő harmadik helyről már nem csúszhatunk le, de azért még reménykedünk abban, hogy a Sepsi megbotlik a hátralévő időszakban"

– summázta. A harmadik hely megszerzésére különben még a Mioveni-nek is maradt esélye, hiszen hat ponttal áll a Sepsi OSK mögött a negyedik helyen. A Brassó kilenccel marad el, de a hétközi 36. etapban szabadnapos lesz, ezért a barcaságiaknak és az összes többi, mögötte álló alakulat számára már nem lesz reális tétjük a hátralévő meccseknek, hiszen a bennmaradásért zajló viadal már korábban eldőlt a visszalépett csapatok és a Resicabánya behozhatatlan hátránya miatt.

A hétközi fordulóban kedden még Bukaresti Juventus–Suceava találkozó lesz, majd szerdán Nagyváradi Luceafărul–Mioveni, Afumați–Resica, Călărași–Târgoviște és Clinceni–ASU Poli párosítás szerint lépnek pályára a csapatok.