Elköszönt Kádártól a VSK – Costrăș visszatér a váradi pólócsapathoz

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 22., 16:37

Dorin Costrăș váltja Kádár Kálmánt a Nagyváradi VSK felnőtt férfi vízilabdacsapatának vezetőedzői tisztségében. A 2013–2015-ös időszak után visszatérő szakembert csütörtökön mutatják be hivatalosan.

Kádár Kálmán

Leváltották Kádár Kálmánt és visszahívták Dorin Costrășt vezetőedzőnek a Nagyváradi VSK felnőtt férfi vízilabdacsapatához, amely közel egy évtized egyeduralom után hétvégén sorozatban másodjára elveszítette az országos bajnokság egyik fél harmadik győzelméig tartó döntőjét a Steaua ellen.

Sportberkekben nem okozott meglepetést a hétfőn közleményben bejelentett váltás. Különösen, miután

Costrăș már a szombati mérkőzésen is jelen volt a váradi uszodában,

ahol bár a váradiak legyőzték a Steauát, mégis a vezetőedző várható menesztéséről érkeztek meg nem erősített információk.

Kádár a Krónikának jelezte: bár nem tartja kizártnak, hogy ezt a döntést már jóval korábban meghozták, bevallása szerint hozzá nem jutottak el a „pletykák”. Elmondása szerint hétfőn elbúcsúzott a játékosoktól, de a klub vezetőségével nem volt hosszas megbeszélése.

„Számomra nagyon tanulságos volt az elmúlt két szezon, és nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a bajnokságot. Pedig a tavalyi szezonban jobbak voltunk, mint a Steaua" – értékelt a 2015–2016-os szezonban Román Kupával „vigasztalódó" szakember, felidézve, hogy akkor külföldi játékvezetés mellett mindkét hazai összecsapásukat megnyerték a fővárosiak elleni bajnoki döntőben, de a három bukaresti találkozójukon alulmaradtak.

{K1}

Kádár Costrăș menesztése után, a 2014–2015-ös szezont ideiglenes edzőként lezáró Ciprian Cîmpianutól vette át a stafétát, hogy a keretben történt jelentős változások után az idei szezonban, történetük során először Eurokupa-döntőt játszhassanak.

Idén nagyon jók voltunk a nemzetközi kupákban, de elfáradtunk fejben.

Hullámzóan teljesítettünk mind az egyéni játékteljesítmények, mind pedig a meccsek terén. Az is ezt példázza, hogy egy héttel a Bukarestben elveszített meccsek után itthon meggyőzően legyőztük a Steauát szombaton” – értékelt. Felidézte, hogy a Ferencváros ellen elveszített Eurokupa-döntő hazai összecsapása előtt voltak sérültjei, akikre sokáig nem számíthatott az edzéseken. Szerinte ez olyan volt, mintha vakációról jöttek volna vissza.

Onnantól kezdve megtört valami a csapaton belül.

Kicsit én is hibás vagyok, mert azok a játékosok, akiket idehoztunk, nem tudták segíteni a csapatot" – tette hozzá Kádár. Érdeklődésünkre kifejtette, még nem tudja, hogyan folytatja pályafutását, de egyelőre még nem is akar ezen gondolkozni. „Vakációzni, pihenni akarok, mert nagyon nehéz volt az elmúlt időszak” – mondta.

Kádár, mint ismeretes, éveken keresztül meghatározó játékosa volt a VSK-nak, mint ahogyan a visszavonulása óta másodedzőként dolgozó Gheorghe Dunca is. Ő most szintén távozik a csapattól, a klub közleménye alapján pedig megint Cîmpianu segíti majd Costrăș munkáját. Ők ketten már 2013 és 2015 között is együtt dolgoztak a Körös-parti alakulatnál.

Az új vezetőedzőt – aki válogatott játékosként a 80-as években kétszer nyert országos bajnokságot a Nagyváradi Crișullal – hivatalosan csütörtökön mutatja be a klub. Játékos-pályafutása során Spanyolországba került, ahol visszavonulása után edzőként is dolgozott. Az elmúlt időszakban a Mallorca utánpótlás-nevelésében vett részt, Cîmpianu pedig itthon koordinálta a juniorképzést.