Grindeanu bankautomatát is akar a vidéki templomok mellé

Hírösszefoglaló 2017. május 22., 11:46

Eljött az ideje, hogy minden romániai faluban vagy községben legyen legalább egy bankautomata – jelentette ki hétfőn Sorin Grindeanu miniszterelnök. 

Fotó: Barabás Ákos

„Románia kevésbé vonzó pénzügyi szempontból az önök számára, és ezt megértem, de lehet, hogy eljött az ideje, hogy a templom, a polgármesteri hivatal, az iskola és a szocializációs hely - hogy így mondjam - mellett legyen miden faluban vagy községben legalább egy bankautomata.

Nem kérem, hogy úttörő vagy önkéntes munkát végezzenek, csak azt kérem, hogy gondoljanak a vidék óriási gazdasági potenciáljára, hiszen itt él a román lakosság fele,

és azt hiszem, hogy ez korlátlan lehetőségeket kínál" - mondta Grindeanu egy pénzügyi fórumon.

Az Agerpres beszámolója szerint a kormányfő úgy vélte, érdemes figyelembe venni, hogy a pénzügyi tranzakciók jelentős része interneten történik és a nyugati országokban tapasztalt tendenciát Románia is követi. Ugyanis kevesebb bürokráciával, az átutalások idejének csökkenésével, olcsóbb szolgáltatásokkal jár, ugyanakkor korlátozható ezáltal a szürke gazdaság, és nőhet a külföldi befektetők érdeklődése.

A fórumot a Bankok Romániai Egyesülete szervezte, az eseményen részt vesz a Román Nemzeti Bank kormányzója, Mugur Isărescu is.