Brădeanu bejelentette visszavonulását a bukarestiek kupagyőzelme után

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 21., 17:10

Aurelia Brădeanu bejelentette visszavonulását, miután a Bukaresti CSM-mel szombaton este megvédte címét a Román Kupa ploiești-i négyes döntőjében.

Fotó: Prosport.ro

A román bajnokcsapat a Craiova elleni finálét 33-21-re nyerte meg, és ezzel sorozatban másodjára sikerült „dupláznia" a szezonban, miközben a tavalyi Bajnokok Ligája-arany után idén bronzéremmel „vigasztalódtak".

A 38 éves irányító hétvégi döntése meglepetésként érte a szakmát, hiszen alig egy hónapja hosszabbította meg szerződését egy újabb szezonra a fővárosi alakulattal, de bevallása szerint most érezte elérkezettnek, hogy sikeres pályafutását lezárja. „Soha nem ideális, de elhatároztam. A hozzám közel állóknak és a csapat tagjainak

már mondtam, hogy nekem ez lesz az utolsó tornám, de úgy látszik, hogy senki sem hitte el. De én eldöntöttem, mert szeretnék több időt eltölteni a családommal és bepótolni azt, amit eddig elmulasztottam"

– magyarázta a Micának becézett tehetség. A Gazeta Sporturilornak elárulta, hogy voltak pillanatok, amikor már nem érezte magát hasznosnak a csapatánál, amit nagyon nehezen dolgozott fel. „Azt kérdeztem magamtól, hogy ha a következő idényben is hasonlóképp lesz, akkor miért maradjak távol a családomtól, a gyermekemtől. Miért hozzak további áldozatokat?" – fogalmazott az utóbbi időszakban gyakorta kispadon tartott sportoló.

A slatinai születésű klasszis tavaly év végén vonult vissza a válogatottságtól, miután Románia együttesével 2005-ben világbajnoki ezüstérmet, majd 2015-ben bronzérmet szerzett, 2010-ben pedig az Európa-bajnokságon állhatott fel dobogó harmadik fokára.

Mielőtt 2015-ben a Bukaresti CSM-hez szerződött, a Râmnicu Vâlcea-i Oltchim és a Brassói Corona játékosa volt itthon, 2004 és 2011 között pedig a Győri ETO-val volt hétszeres országos bajnok és kupagyőztes, valamint eljutott Bajnokok Ligája- és EHF-kupa-döntőig. Játszott KEK-finálét is, mint ahogyan összesen hét román bajnoki címet és hét Román Kupát is ünnepelhetett.

Nehéz megválnom a kézilabdázástól, de boldog vagyok. A döntésem pedig végleges"

– szögezte le.

A Román Kupa bronzérme egyébként Besztercére került, miután az erdélyi együttes szombaton 32-31-re felülmúlta a Sloboziát a kisdöntőben. Ezzel véglegessé vált, hogy a Bukaresti CSM a Bajnokok Ligájában, a Brăila, a Zilah és a Craiova pedig az EHF-kupában indulhat a 2017–2018-as idényben.

Utóbbi sorozatban a Brassói Corona is részt venne, ezért szabadkártyát kér az európai testülettől. A bajnokság mezőnye a sepsiszentgyörgyi osztályozó után véglegesedik, mivel eddig még csak a Rapid és a Slatina jutott fel egyenes ágon az élvonalba – a Slobozia és a Galac osztályozón harcolhatja ki a bennmaradást.

A férfiak Bölények Ligája még nem ért véget: a címvédő Dinamo csak csütörtök este jutott be a döntőbe, miután a harmadik meccsen 30-25-re legyőzte a Dél-Dobrudzsát. A másik ágon szerdán 16 órától (TVR2) rendezik a Torda–Bukaresti CSM elődöntő harmadik, mindent eldöntő csatáját.