Közúti balesetben életét vesztette a kolozsvári FUNKorporation zenekar basszusgitárosa

Krónika 2017. május 21., 13:03

Egy teherszállító mikrobusz szombaton halálra gázolta Feketetón Szántó Lórándot, a kolozsvári FUNKorporation zenekar 28 éves basszusgitárosát. 

Fotó: A FUNKorporation Facebook-oldala

A Ziarulclujean.ro portál beszámolója szerint az együttes tagjai Nagyváradról a kincses város felé tartottak, a Kolozs megyei Feketetón pedig egy parkolóban – a rendőrség előtt – megálltak, hogy pihenőt tartsanak. Azonban nem sokkal azután, hogy kiszálltak járművükből, egy teherszállító mikrobusz letért az útról, és halálra gázolta a zenekar basszusgitárosát, egyik társát pedig megsebesítette.

A Ziarulclujean.ro szerint a kisteherautó 46 éves, Gorj megyei sofőrje valószínűleg elaludt a volánnál, ugyanis a helyszínen nem találtak féknyomokat. A gépjárművezető ellen bűnvádi eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve testi sértés gyanújával.

„Hatalmas fájdalommal közöljük, hogy 2017. május 20-án, szeretett basszusgitárosunk, Szántó Lóránd tragikus közúti balesetben elhunyt. Nincsenek szavak...” – közölte szombaton Facebook-oldalán a FUNKorporation zenekar. A több stílusban is játszó bandát közösségi oldaluk szerint 2012-ben alapította többek között Szántó Lóránd, aki Horváth Hannah, Székely Erika, Halmen Jozsó, Sándor Lackó, Túrós Tommy és Bajusz Gábor társaságában zenélt a FUNKorporation együttesben.