Emberi és állati törvények dzsungele

Krónika 2017. május 19., 08:58

Az idei évad utolsó nagyszínpadi bemutatójaként a Dés–Geszti–Békés szerzőhármas A dzsungel könyve című klasszikussá vált magyar musicaljét vitte színre a szatmárnémeti Harag György Társulat művészeivel Nagy Regina rendező.

Fotó: Harag.eu

A népszerű darab szatmári bemutatóját szerdán láthatta a közönség, szombaton 16, majd vasárnap 10 órától is megtekinthetik az érdeklődők A dzsungel könyvét.

A premiert megelőző sajtóbeszélgetésen a társulat művészeti igazgatója, Bessenyei Gedő István elmondta, a társulat ezt az előadást évekkel ezelőtt már játszotta ugyan, de

nem felújításról van szó, hanem újrabetanulásról, hiszen a stáb egy része változott, és sok az új szereplő is.

„Az előadást az idén diákbérletben tűztük műsorra, de a jövő évadban a felnőtteket is meg szeretnénk szólítani vele, hiszen ezt a történetet és ez a produkciót minden korosztály a sajátjának érezheti – ősztől majd a választható bérletcsomagban is szerepelni fog” – tette hozzá a társulatvezető.

Nagy Regina rendező az előadásban az állatok világának törvényeit szerette volna bemutatni, illetve azt, hogy az őserdő lakói milyen hűen ragaszkodnak a szabályokhoz, valamint az emberek világának kétszínűségét is ki kívánta emelni. „Nagyon szeretem ezt a darabot, hiszen nagyszerű a zenéje, a dalszövegei zseniálisak, és a dramaturgiája megismételhetetlen. Nagyon szépen kirajzolódik benne az állatok és az emberek világa közötti óriási különbség” – véli az előadás rendezője.