Visszaeső alkoholista volt a New York-i gázoló

MTI 2017. május 18., 21:06

Visszaeső ittas vezető volt az a férfi, aki járókelők közé hajtott autójával nagy sebességgel csütörtökön New York központjában, a Times Square negyedben – közölte név nélkül egy rendőrségi forrás, utalva arra, hogy a nyomozás még nem zárult le.

A gázolásnak a New York-i tűzoltóság közlése szerint egy halottja és 19 sérültje van. A rendőrség szerint a tömeges gázolás nem terrorcselekmény volt, de a biztonság kedvéért bombaszakértőkkel átvizsgáltatták az autót. Miután őrizetbe vették a 26 éves sofőrt, azonnal a férfi alkoholtesztelésébe kezdtek.

Több szemtanú elmondása szerint a gázoló nem tűnt józannak. Az egyik sérült szerint az autós szándékosan hajtott fel a járdára, előtte pedig a forgalommal szemben haladt.

A piros szedánt végül egy lámpaoszlop és egy korlát állította meg. A rendőrség lezárta a környéket. A baleset helyszínére sietett New York polgármestere, Andrew Cuomo. A tömeges gázolás ebédidőben történt, sokan élvezték a napfényes, derült időt az utcákon. Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről.

Az eset a Reuters hírügynökség székhelyétől nem messze történt. A cég egyik újságírója a Twitteren azt írta, az épületet is lezárták. Egy szemtanú fotót is készített arról, amint az autó felhajt a járdára a gyalogosok közé.