Leo Gudas a Csíkszeredai Sportklubnál marad

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 18., 16:04

Leo Gudas marad a Csíkszeredai Sportklub felnőtt férfi jégkorongcsapatának vezetőedzője. A klub csütörtöki bejelentése alapján a cseh szakember két évre szóló szerződést írt alá a hargitaiakkal.

Fotó: Veres Nándor

A közlemény emlékeztet arra, hogy az edző az elmúlt szezonban a kanadai Tom McCarthyt váltotta a csapat élén, hogy aztán a Román Kupában és a hazai élvonalbeli bajnokságban is döntőbe juttassa a „kék-fehéreket".

Bár serleget nem nyertek idén, a szakemberek szerint irányítása alatt jó irányba fejlődött az az alakulat, amelynek hazai játékosok alkotta gerince a következő szezonra is egyben marad.

Melléjük csatlakozik első igazolásként Rokaly Szilárd, az a 19 éves gyergyószentmiklósi csatár, aki legutóbb Székesfehérváron szerepelt.

{K1}

A román bajnok Brassói Corona a napokban közölte, hogy a Bíró fivérek, Gergő, Mátyás és Ottó mellett Polc Patrik, Tőke Zoltán és Béres Szilárd is náluk marad, a Sportklubtól igazolt Molnár Zsombor mellett pedig „előléptetik" saját nevelésű hokisukat, Vasile Andreit a 2017–2018-as idényre készülő élvonalbeli együtteshez.

Gyergyóban még nem derült ki, hogy ki fogja a Progymot irányítani, ugyanakkor hazai játékosaik többségének érvényes szerződése van, mint ahogyan a légiósok közül Vitalij Kiricsenkóra, Pavel Boriszenkóra és Mihail Konyajevre is számíthatnak.

Galacról még nem érkeztek újdonságok, azt viszont már megerősítették, hogy a következő idényben is szeretnének részt venni a Mol Ligában. Ehhez önkormányzati támogatást is kaptak, hiszen a helyi tanács ebben a hónapban megszavazta azt az 1,3 millió lejt, amivel idén támogatni fogják a jégkorongszakosztályt.