Electric „várost” terveznek Bonchidán

Krónika 2017. május 18., 08:41

Elkezdték tervezni az Electric Castle „várost” a szervezők, a Kolozs megyei Bonchidán ötödik alkalommal szervezendő elektronikus zenei fesztivál előtt 56 nappal közzétették az alapkoncepciót.

A Bánffy-kastély udvarán július 12–17. között rendezendő eseménynek a főszínpadán Európa egyik legnagyobb, 600 négyzetméteres LED-képernyőjét állítják fel.

A szervezők a rendezvényre közel 35 ezer embert várnak. Beszámoltak arról is, hogy a fesztiválnak külön villanyhálózata lesz, amely akár egy kolozsvári negyedet is elláthatna, illetve 15 km optikai kábelt használnak a fizetőrendszer működtetéséhez. Újdonságnak számít, hogy

idén a sátortáborban külön szupermarket, grillező, külön színpad és közösségi tér várja a lakókat.

A szervezőcsapat ösztöndíjat ajánl azoknak a művészeknek, építészeknek, akik június 15-éig a beküldik pályázatukat, amelyben eredeti ötleteket mutatnak be a helyszín berendezésére vonatkozóan.

A szervezők korábban már sok fellépőt bejelentettek: Franz Ferdinand, Unkle, Zedd, Paul van Dyk, Dub Pistols is színpadra lép, valamint

további magyar előadók is jönnek, többek között a Bohemian Betyars, Dubapest HiFi, Infragandhi, Áfonya, Suriken, Keyser.

Az együttesek és lemezlovasok változatos zenei stílusokat képviselnek, köztük indie rockot, triphopot, alternatív rockot, house-t, elektronikus és technozenét. Az online vásárolt fesztiválbelépőket ma még 439 lejért, holnaptól az esemény kezdéséig 499 lejért lehet megvásárolni.