Színes ünnepi program a Szalontai Napokon

Krónika 2017. május 17., 15:29

Színes programkínálattal várják a részvevőket a Bihar megyei Nagyszalontán csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó városnapokon.

A Kowalsky meg a Vega vasárnap este lép fel Nagyszalontán Fotó: Kowa.hu

Kulturális programokon, sporteseményeken, valamint koncerteken vehetnek részt az érdeklődők a csütörtöktől vasárnapig tartó Szalontai Napokon. A rendezvénysorozat egy gyerekprogrammal egybekötött ünnepséggel kezdődik, amelyen Csepel a bicentenáriumi Arany János-év alkalmából egy meseparkot ajándékoz testvérvárosának, Nagyszalontának.

A folytatásban is a gyerekeké lesz a főszerep, barátságos mérkőzés keretében mérik össze tudásukat a nagyszalontai és a csepeli labdarúgó-tehetségek a helyi stadionban. Pénteken 17 órakor

a hivatalos megnyitó keretében felvonulnak az óvodások és a kisiskolások, zászlókkal, léggömbökkel hirdetve a városnapok kezdetét.

A folytatásban a gyerekek megnézhetik a televíziós műsorokból is ismert két nagyváradi bűvész, Eduard és Bianca produkcióját, majd az est során színpadra lép a Toldi néptánccsoport, lesz Urbhanize bemutató, fellépnek a Happy, Spirit, Famous és Infinity tánccsoportok, a székelyhídi Tini Dance Center, és Zumba bemutatót is megtekinthetnek az érdeklődők. A pénteki programokat Anda Adam hazai énekesnő, és a magyarországi V-Tech együttes koncertje zárja.

Szombaton a reggeli órákban bográcsgulyás-főzőversenyt rendeznek, majd számos akrobatikus mutatványt nézhetnek meg az érdeklődők a fogathajtó-bajnokságon, amelyen hazai és nemzetközi versenyzők szerepelnek. A programpontok közé tartozik a Basti-Box Egyesület által szervezett bokszgála, amelyet Hajnal Károly nagyszalontai ökölvívó emlékére hirdették meg.

A rendezvénysorozat keretében a látogatók először láthatnak drift autós bemutatót a városban,

este pedig három koncerten is részt vehetnek: Fiesta, Stan és Span (Dynamic & Mr. Siid), Voltaj. A szombati produkciókat ünnepi tűzijáték zárja.

Az esemény utolsó napján az Arny Dance Táncstúdió bemutatója nyitja a színpadi programok sorát, majd Simona Brîscan koncertje fokozza a hangulatot. A romániai X-Faktor tehetséges versenyzője, Sarah Paula is a városnapokra látogat, és ismert slágerekkel lép a közönség elé vasárnap. A Szalontai Napokat a hazai Randi koncertje és a magyarországi Kowalsky meg a Vega együttes koncertje zárja, a belépés valamennyi eseményre ingyenes.