Molnár Judit 2017. május 16., 23:30

Csak azért sem!

Ráadásul az utóbbi napokban a volt államelnök, jelenleg hótiszta, ma született bárány szenátor a leghangosabb. Az országlása alatt többször is nyilvánosan bizonyított szexista indulataiból a jelek szerint kigyógyult, és magára húzta a nőket oltalmazó liliomos lovag maszkját.

Ne ijedjünk meg, nem minden nőneműt dédelget őkelme, csak a keményvonalat, vagyis a bűnözőket. Miután többször is elmondta, hogy tíz esztendei uralkodása alatt neki az országvezetés nyűgétől roskadoztak a vállai, és nem jutott makulányi ideje sem holmi millióeurós nagyságrendű kenőpénzekkel törődnie, azaz semmiről semmit sem tudott, most lassanként csak el-elszólja magát: nagy hangon mentegeti például a jobbkeze­ként féltett-óvott szőke ciklont, arra építve a védőbeszédét, hogy az tulajdonképpen nem is volt korrupció, mivel az akkori pártjuk érdekében történt minden. Arról nem is szólva: az a sok millió végső soron mégsem sorozatgyilkosság, mert ha valaki belelő a gyanútlan tömegbe, azt igen, kegyetlenül be a kóterbe. Meg aki ellopja a szomszéd tyúkját. Hisz még a népi szólás is lesajnálja az ilyen kisstílű tolvajokat.

Egyszóval ez a mindenki mást tökkelütöttnek tartó egyén mint igazi férfi, nyílt sisakkal harcol a „gyengébb” nemért. A többi felkent meg szorgalmasan szavaz párttól és nemtől függetlenül, mert végeredményben minden pártban emberek üldögélnek, az ember gyarló, és így tovább, és így tovább. Az éj leple alatt elsumákolt 13-as sürgősségi kormányrendelet miatt tüntetők pedig megint gyülekeznek, mondván, ha a körön belüliek csak azért sem, akkor ők, a külsők is ugyanezt mondják.

Egy valamiről viszont se bent, se kint nem esik szó: a havi rendszerességgel felvett sok számjegyű államkölcsönről. Amit „önzetlenül” szórnak szanaszét, előbb bebiztosítva a maguk hasznát, majd a bambán szavazók manipulátoraiét és sorra azokét, akiknek be akarják tömni a szájukat, hogy ne zavarják az ő, a magukat kiválasztottnak tartók köreit.

A kölcsönt viszont meg kell majd adni. Már volt egy pár nagyon keserű tapasztalat, de sajnos nem tanulnak belőle. Erről sem ártana némi kis figyelmeztetést felröppentenie a nőnemű börtöntöltelékekért olyan harciasan síkra szálló szenátornak. És a kisembereknek is szólhatna valaki, ne kezdjenek újra pénzeket felvenni rongyrázásra. De ezek nem teszik, csak azért sem!