Sztárfellépők a gernyeszegi Awake Fesztiválon

Bede Laura 2017. május 16., 19:51

Nyilvánosságra hozták a szervezők az első alkalommal szeptember 1–3. között a Maros megyei Gernyeszegen szervezendő Awake Fesztivál összes fellépőjét.

Rag’n Bone Man

Közzétették a szervezők az Awake Fesztivál fellépőinek teljes névsorát, az első alkalommal szeptember 1–3. között a gernyeszegi Teleki-birtokon szervezendő eseményen nemzetközi és hazai előadók is színpadra lépnek.

A fesztivál egyik legnagyobb sztárvendége, az idei Brit Awards díjkiosztó gálán legjobb új brit előadónak megválasztott Rag’n Bone Man énekes-dalszerző,

aki a Human című dalával 2016-ban több toplista élén is helyet kapott, és először koncertezik Romániában. A nemzetközi hírességek listáját bővíti Tom Odell angol énekes-dalszerző, aki felkerült a BBC Sound of 2013-listájára, és ugyanebben az évben elnyerte a kritikusok díját a Brit Awardson.

A háromnapos rendezvényen fellép az angol Modestep együttes is, ők sajátos zenei stílusuk miatt ismertek: elektronikus zenére, drum and bassre és dubstepre emlékeztető elemeken alapula műsoruk, de ezek bravúrosan keverednek hard rock jellemzőkkel. A fesztiválon koncertezik a francia Dirtyphonics együttes, a belga Aeroplane, a német Mazde, a finn Axel Thesleff, a moldvai Alternosfera.

A romániai énekesek, együttesek és lemezlovasok közül jelen lesz: Subcarpaţi, Coma, Şuie Paparude, Golan, Gojira & Planet H, Les Elephants Bizarres, Dj Sauce, Dj Shiver, T-Boys (Goranga & Missile), Jurjak, Arme, Andreea Veder, Disco Sigaretta, sZempöl Offchestra, The Kryptonite Sparks, Greeting Sugar, Satellites, NoruNegru, Jinxy Von D’ers, Dobix, Alex Dark, Thomas Pcz, Ma:Tei. A magyarországi együttesek közül színpadra lép az Irie Maffia, a Kiscsillag és a Mary Popkids.

Gróf Teleki Kálmán, a gernye­szegi kastély tulajdonosa korábban lapunknak elmondta,

az Awake Fesztivál bevételének egy részét a patinás barokk épület felújítására fordítják.

A fesztivált szervező Emagic Entertainment (bukaresti csapat, a legnagyobb szereplő a hazai koncertpiacon) úgy gondolta, hogy mindenképp helyet kell adni egy olyan eseménynek, amely egyrészt népszerűsíti Erdély egyik legszebb kastélyát, másrészt hozzájárul ennek restaurálásához.

„Az Awake ötlete olyan marosvásárhelyi rajongókkal folytatott lelkes beszélgetések során született, akik meggyőztek minket arról, hogy érdemes a környéken fesztivált szervezni. Egy adott zenei és művészeti hagyományt ápoló, lelkes, jó zenei ízlésű, újdonságokat nem megvető közönséget céloznánk meg” – részletezte Laura Coroianu, az Emagic vezérigazgatója.

A szervezők a Teleki-birtokon különböző helyszíneket hoznak létre: a The Forest Library elnevezésű szabadtéri könyvtárat, a Serenity Meadow nevűt, amely egy „wellbeing” zónává lesz alakítva, ahol jóga-kurzusokon lehet majd részt venni, a The Brewery helyet, ahol a legérdekesebb kézműves sörök találhatók.

A szervezőcsapat a The Awake Platformot is létrehozza:

egy olyan szociális felület, amelyet kreatív kezdeményezésekre, interaktív workshopokra, inspiráló előadásokra és ötletelő ülésekre szánnak.

A rendezvény idején a résztvevők megszállhatnak a Glamping zónában (VIP-kemping), amely külön tusolóval és mosdóval van ellátva. A Glamping egy csendes oázist jelent, amely éjszaka művészi megvilágítással, korlátozott számú jurtával, felfújható matracokkal, pokrócokkal, szőnyegekkel, lámpásokkal és szemeteskukákkal lesz ellátva.

Minden jurta négyszemélyes, és 1100 lejért bérelhető azok számára, akik 3 napos bérletet váltanak.

A résztvevők egyszerű sátrakat is bérelhetnek, amelyek két férőhelyet biztosítanak, és polifoammal felszereltek – mindezt 200 lejért 3 éjszakára. A háromnapos bérletek május 31-éig early bird áron kaphatóak: kemping nélkül 151 lejért, kempinggel együtt 175 lejért. Június 1-jétől egészen augusztus 31-éig a bérletek kemping nélkül 181 lejbe, kempinggel együtt pedig 205 lejbe kerülnek.