Bűnvádi eljárás indult a társukat bántalmazó váradi tinik ellen

Krónika 2017. május 16., 17:54

Azonosította a Bihar megyei rendőrség azt a három nagyváradi tinédzsert, aki ütlegelte egyik iskolatársát, majd a világhálón tette közzé az erről készült kisvideót.

Bűnvádi eljárást indított a Bihar megyei rendőrség az ellen a három nagyváradi tizenéves lány ellen, akik ököllel ütlegelték és rugdosták egyik iskolatársukat, majd az erről készült kisvideót a Facebook közösségi portálon tették közzé. A Ebihoreanul beszámolója szerint a rendőrség ennek alapján hétfőn este azonosította a tetteseket, akik maguk örökítették meg az ominózus esetet.

A rendőrség hivatalból indított vizsgálatot az ügyben röviddel azután, hogy a közösségi portálon megjelent és nagy felháborodást keltett a videó.

Ennek alapján azonosították a 16 éves áldozatot és a három feltételezett bántalmazót, akik szintén váradi diáklányok, írta a rendőrség keddi közleményére hivatkozva a hírportál. Ebből kiderül, hogy a három tettest még hétfőn kihallgatták.

Ruben Filimon, a nagyváradi Mihai Viteazul Műszaki Szakközépiskola igazgatója a hírportálnak elmondta, hogy az áldozat és a bántalmazás kezdeményezője a tanintézet diákjai, utóbbi azonban a második félévtől már nem látogatja az iskolát. Ő hívta az iskola elé az áldozatot, hogy egy pletykáról beszéljenek, amit az állítólag róla terjesztett volna. Mivel a portás nem engedte ki őket, átmászták az iskola kerítését és a szomszédos parkban találkoztak a más tanintézetbe járó másik két lánnyal, akikkel együtt rövid szóváltás után ütlegelni kezdték az áldozatot, földre teperték majd ököllel ütötték és rugdosták is.

A bántalmazott lány csak a videó nyilvánosságra kerülése után mesélte el szüleinek és tanárainak a történteket, mivel tartott a lányok bosszújától. Kedden egyik lány sem ment iskolába, az igazgató szerint a tanintézet kivizsgálás indított az ügyben.