Bearanyozta a jelent Hagi bajnok Viitorulja

Krónika 2017. május 13., 23:24

Nem engedte ki kezéből sorsát a Viitorul labdarúgócsapata a sporttörténelmi pillanatokban: Gheorghe Hagi legénysége szombat este 1-0-ra legyőzte a vendég Kolozsvári CFR-t a Liga 1 zárófordulójában, így megnyerte a román élvonalbeli bajnokságot.

Gheorghe Hagi a csúcsra ért fiatal csapatával Fotó: Alexandru Dobre/Mediafax

A mindent eldöntő győzelmet Gabriel Iancu találatával (65. perc, 11-esből) harcolták ki a hazaiak a Konstanca melletti Ovidiun. A Viitorul azonos pontszámmal zárt a táblázat élén a vendég Craiovát 3-0-ra legyőző FCSB-vel, ám a felsőházi rájátszásban az egymás elleni eredmények Hagi alakulatának kedveznek (3-1 otthon, 1-1 idegenben), így George Becali üzletember egykori Steauájának az ezüstéremmel kell megelégednie.

A romániai futballélvonalban 39 éve nem fordult elő, hogy az utolsó körben még három csapat versenyben legyen az aranyérmekért, a két riválissal szemben 2-2 pontos hátrányban lévő Dinamónak azonban esélye sem nyílt az előzésre, ugyanis csupán 1-1-re futotta erejéből a vendég, tavalyi bajnok Astrával szemben.

„Beteljesülést érzek, boldog vagyok, ugyanis az akadémia és a nagy csapat tagjai, ezek a gyerekek az utolsó erejükig harcoltak olyasvalamiért, amit idén el sem tudtunk képzelni. Nem is tudom, hogy jutottunk el idáig, de megérdemeltünk kerültünk ide” – nyilatkozta a Dolce Sportnak Gheorghe Hagi, aki 2009-ben alapította meg az ő nevét viselő labdarúgó-akadémiát, illetve a Viitorul felnőtt csapatot. A szakember hozzátette, a bajnoki cím arra kötelezi őket, hogy új stratégiát dolgozzanak ki a nemzetközi szereplés tekintetében, ugyanakkor hangsúlyozta, ők futballistákat nevelnek.