Hamarosan eldől, ki nyeri a 62. Eurovíziós Dalfesztivált

Krónika 2017. május 13., 20:00

Szombaton rendezik az ukrán fővárosban az 62. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 26 ország előadója lép színpadra, köztük nyolcadikként a magyar Pápai Joci Origo című dalával. Romániát Ilinca és Alex Florea képviseli.

A dalfesztivál színpada

A fináléban a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban elsőként az Izraelt képviselő IMRI adja elő I Feel Alive című dalát. Ezután a lengyel Kasia Mos, a fehérorosz Naviband, az osztrák Nathan Trent, az örmény Artsvik, a holland O'G3NE, a moldovai Sunstroke Project, majd Pápai Joci következik. A további döntős országok: Olaszország, Dánia, Portugália, Azerbajdzsán, Horvátország, Ausztrália, Görögország, Spanyolország, Norvégia, az Egyesült Királyság, Ciprus, Románia, Németország, Ukrajna, Belgium, Svédország, Bulgária és Franciaország.

A pontszámokat az egyes országok nemzeti zsűrijének szavazata (ez péntek este a főpróbán megtörtént), valamint a tévénézők által az utolsó dal elhangzását követő 15 percben leadott telefonos/sms-es, applikációs voksok összege adja ki.

Saját ország előadójára nem lehet szavazni.

A Duna televízió 22 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről.

A szombati showra hangolódva a ShopAlike nemzetközi csapata készített egy interaktív térképet, melyben minden érdekességet és fontos adatot összeszedetek a versenyen valaha induló országokról.